άμμος

Περπάτημα στην άμμο

0 Shares
0
0
0

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό στο τέλος μιας κουραστικής καλοκαιρινής ημέρας από μια βόλτα στην παραλία. Η δροσερή αύρα της θάλασσας, ο ατέρμονος ορίζοντας της, το κύμα που σκάει στην ακροθαλασσιά, η ζεστή άμμος, το γραφικό ηλιοβασίλεμα, διαμορφώνουν το ιδανικό σκηνικό για να καθαρίσει το μυαλό και να ασκηθεί το σώμα. Εδώ και λίγο καιρό έχω εντάξει στη ρουτίνα μου το περπάτημα και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου. Ωστόσο, κάποιες μέρες η ζέστη και η υγρασία με κρατούσαν πίσω μέχρι που μελέτησα τα οφέλη του περπατήματος στην άμμο. Κάπως έτσι λοιπόν βρήκα ξανά το κίνητρο που χρειαζόμουν και ταυτόχρονα δρόσισα τις μέρες μου.

Η άμμος προσφέρεται για παιχνίδι τόνωσης και ευεξίας των κάτω άκρων, με τους κόκκους της να προσφέρουν φυσικό μασάζ και απολέπιση τόσο στο πέλμα όσο και στο δέρμα, ενώ παράλληλα το σώμα λαμβάνει τη γείωση που χρειάζεται. Η θεωρία πίσω από τη γείωση, είναι ότι η ηλεκτρική ενέργεια από τη γη μπορεί να απορροφηθεί από τα πέλματα, όταν έρχονται σε επαφή με τη γη περπατώντας με γυμνά πόδια, προσφέροντας ανεκτίμητα οφέλη στην υγεία του ανθρώπου.

Η ανισορροπία μεταξύ θετικών και αρνητικών ιόντων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Ακόμη και η κούραση ή η χρόνια κόπωση μπορεί να σχετίζονται με απώλεια ηλεκτρονίων και συνεπώς με έλλειψη σύνδεσης με τη μητέρα γη. Πολυάριθμες μελέτες υποστηρίζουν ότι το περπάτημα στην άμμο βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, αποφορτίζει από το στρες και έχει ευεργετική επίδραση στη διάθεση.

άμμος

Εννοείται βέβαια ότι δεν έχουν όλοι το προνόμιο να ζουν σε κάποιο νησί ή να έχουν εύκολη πρόσβαση σε κάποια παραλία. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεδομένου του γεγονότος ότι γείωση είναι η απευθείας σύνδεση του σώματος με την επιφάνεια της γης, αυτό μπορεί κάλλιστα να επιτευχθεί σε οποιαδήποτε φυσική επιφάνεια, όπως το χώμα ή το γρασίδι. Απλά αποδίδει καλύτερα στην υγρή άμμο, επειδή το θαλασσινό νερό είναι άριστος αγωγός του ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με τη ρεφλεξολογία στα πέλματα είναι χαρτογραφημένο όλο το ανθρώπινο σώμα. Σε κάθε πέλμα βρίσκονται αντανακλαστικά σημεία που ανταποκρίνονται στα όργανα του σώματος. Επίσης βρίσκονται νευρικές απολήξεις, που διεγείρονται όταν περπατάμε με γυμνά πόδια στην άμμο, το γρασίδι ή το χώμα, χαρίζοντας ευεξία στον ανθρώπινο οργανισμό.

Φροντίστε τον εαυτό σας και χαρίστε του μια ανάσα ευεξίας, εντάσσοντας στη ρουτίνα σας το ξυπόλητο περπάτημα. Ειδικά αν χρειάζεστε περισσότερη αναζωογόνηση, γαλήνη και σύνδεση, είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε την αίσθηση ελευθερίας που χαρίζει και θα ευεργετηθείτε από τη θεραπευτική δύναμη της φύσης.

teana

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ