ρουτίνα

Η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί

0 Shares
0
0
0

Έχει αποδειχθεί ότι η πρώτη ενέργεια μόλις ξυπνήσουμε δημιουργεί τα θεμέλια για την υπόλοιπη ημέρα μας. Τι κάνουμε καθημερινά, με συνέπεια, είτε αυτό είναι καλό είτε κακό, αποτελεί την πρωινή μας ρουτίνα. Μια αλλαγή στην πρωινή μας ρουτίνα, ενδεχομένως να μας βοηθήσει να έχουμε καλύτερη διάθεση όλη τη μέρα, αλλά και περισσότερη γαλήνη, αρμονία και ισορροπία στη ζωή μας γενικότερα. Για πολλούς, η λέξη ρουτίνα έχει αρνητική χροιά. Στο άκουσμα της κάποιος φαντάζεται μια μονοτονία και άλλος πίεση. Γιατί λοιπόν να μπει στη διαδικασία να αποκτήσει μία πρωινή ρουτίνα, όταν μόνο στην ιδέα αγχώνεται;

Έρευνες απέδειξαν ότι η πρωινή ρουτίνα ενισχύει την ευτυχία, αυξάνει την παραγωγικότητα, μειώνει το στρες και δημιουργεί μία καλύτερη καθημερινότητα. Στο χέρι σου είναι να δεις τη ρουτίνα ως σταθερότητα, όχι ως μονοτονία. Επί της ουσίας, όλοι έχουμε πρωινή ρουτίνα. Το θέμα είναι πόσο θετική είναι και πόσο μας βοηθά να είμαστε πιο παραγωγικοί, πιο ήρεμοι και πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που ενδεχομένως να φέρει η μέρα μας.


«Αδύνατον τον μηδέν πράττοντα πράττειν ευ» Αριστοτέλης


Προσωπικά, για πολλά χρόνια δεν ήμουν παρούσα στα πρωινά μου. Ενεργούσα γρήγορα και μηχανικά. Μόλις ξυπνούσα, ο εγκέφαλός μου άρχιζε να σκέφτεται τα πράγματα που είχε να κάνει μέσα στη μέρα και έτρεχα απλά να προλάβω να είμαι στην ώρα μου στη δουλειά. Κάποια στιγμή, ως μέρος της αυτοφροντίδας μου, αποφάσισα ότι θέλω να ξυπνώ ήρεμα, να νιώθω όμορφα, να ξεκινώ τη μέρα μου με χαμόγελο, ευγνωμοσύνη αλλά και ενέργεια, σωματικά και πνευματικά. Επέλεξα λοιπόν να αλλάξω τη νοοτροπία μου, τις συνήθειες μου και να αρχίζω τη μέρα μου νωρίς. Αδιαμφισβήτητα πια η αυγή είναι η αγαπημένη μου ώρα της ημέρας. Έχει μια ησυχία, που μου χαρίζει γαλήνη, θετικότητα και σύνδεση με τον εαυτό μου. Τα χρώματα του ουρανού, την ώρα που ανατέλλει ο ήλιος, με κάνουν να μην αλλάζω αυτή τη στιγμή με καμία άλλη μέσα στη μέρα.

Δεν είμαι υπέρ των έτοιμων λύσεων για αυτό δεν έχω σκοπό να προτείνω κάποια συγκεκριμένη πρακτική. Υπάρχουν πολλές καλές πρωινές συνήθειες που βοηθούν να ξεκινήσει όμορφα η μέρα του καθενός. Αποδεδειγμένα όμως δεν ταιριάζουν όλες σε όλους. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικά ενδιαφέροντα και διαφορετικές ευθύνες. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι αν πραγματικά επιθυμείς μια αλλαγή μπορείς να την πετύχεις.

Στο χέρι σου είναι να αξιοποιείς σωστά το χρόνο σου και να μην ξοδεύεις αλόγιστα την ενέργεια σου. Αρκεί να το θέσεις ως στόχο και να φτιάξεις ένα πλάνο. Για αρχή ρώτησε τον εαυτό σου πως θα ήταν το ιδανικό πρωινό για σένα. Στη συνέχεια επέλεξε ποιες δραστηριότητες ευθυγραμμίζονται με τις ανάγκες σου, για να τις ενσωματώσεις στην καθημερινότητα σου. Φτάνει να είναι ωφέλιμες για σένα. Η επιτυχία ενός στόχου έρχεται μέσα από μικρά, σταθερά βήματα, συνέπεια, δέσμευση, πειθαρχία και υπομονή.

Αναλογίσου τι είναι σημαντικό για σένα και ξεκινά τη μέρα σου υιοθετώντας καλές συνήθειες, προσαρμοσμένες στον τρόπο ζωής σου.  Φρόντιζε τον εαυτό σου, αφιερώνοντας χρόνο σε ενέργειες που ικανοποιούν τις επιθυμίες σου, που σου φέρνουν ευεξία και χαρά. Έλα σε επαφή με τον εσωτερικό σου κόσμο και χάρισε στον εαυτό σου χώρο να υπάρξει, να νιώσει, να σκεφτεί, να ανασάνει. Γιατί η κάθε μέρα είναι ένα δώρο. Και μια νέα ευκαιρία να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

 

 

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ