βιβλίο

Ένα βιβλίο είναι το καλύτερο δώρο

0 Shares
0
0
0

Όλα τα δώρα δίνουν χαρά στον αποδέκτη τους. Η προσφορά ενός δώρου είναι έκφραση αγάπης και η αλήθεια είναι ότι η σκέψη και η χειρονομία μετρά περισσότερο από το ίδιο το δώρο. Τα δώρα που λαμβάνω συνήθως έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα. Όποια κι αν είναι η περίσταση δεν έχω ποιο αγαπημένο δώρο από έναβιβλίο.

Κάθε βιβλίο κρύβει ένα βαθύτερο νόημα και σε διαφορετικές φάσεις της ζωής μου διάβασα βιβλία που μίλησαν στην καρδιά μου, ταξίδεψαν το μυαλό μου σε διαφορετικά μονοπάτια και άφησαν μέσα μου το αποτύπωμα τους. Ένα καλό βιβλίο για μένα είναι πνευματική ανάσα και ανάταση. Δεν παύω να το θεωρώ ιδιαίτερα πολύτιμο δώρο γιατί χρειάζεται κανείς να ασχοληθεί λίγο περισσότερο με την επιλογή του. Κάθε φορά που το λαμβάνω ως δώρο, ξέρω ότι το άτομο που μου το προσέφερε σκέφτηκε τα ενδιαφέροντα μου, αφιέρωσε χρόνο για να ερευνήσει τις αναγνωστικές μου συνήθειες και μπήκε στη διαδικασία να το ψάξει.

Περισσότερη χαρά από το να λαμβάνω δώρα μου δίνει να τα προσφέρω και για αυτό φροντίζω η επιλογή μου να είναι η κατάλληλη για τους αγαπημένους μου. Είτε λοιπόν έχουν τα γενέθλια τους, τη γιορτή τους ή απλά βιώνουν μια χαρούμενη ή μια δύσκολη περίοδο στη ζωή τους, ένα βιβλίο είναι η πρώτη μου επιλογή για δώρο. Πραγματικά απολαμβάνω να μυρίζω το άρωμα χαρτιού που αναδύεται κάθε φορά που επισκέπτομαι το μικρόκοσμο του αγαπημένου μου βιβλιοπωλείου και διαβάζω το οπισθόφυλλο από ένα σωρό βιβλία μέχρι να επιλέξω το κατάλληλο για το ξεχωριστό άτομο που έχω στο μυαλό μου.

βιβλίο

Συνήθως η επιλογή ενός βιβλίου αντιπροσωπεύει τον αναγνώστη. Του ανοίγει έναν κόσμο δυνατοτήτων, διαβάζεται οπουδήποτε ή οποτεδήποτε και αντέχει τη δοκιμασία του χρόνου. Ακόμη και για τα άτομα που δεν έχουν επαφή με βιβλία υπάρχει ένα βιβλίο εκεί έξω που περιμένει να διαβαστεί. Υπάρχουν βιβλία ευκολοδιάβαστα, με σύντομες ιστορίες που δε θα τους κουράσουν αλλά ενδεχομένως να τους εμπνεύσουν, να τους εμψυχώσουν, να τους ενδυναμώσουν, να τους ενθαρρύνουν να θέσουν στόχους, να τους περάσουν ένα όμορφο μήνυμα ή απλά να τους διασκεδάσουν. Η αντανάκλαση των συναισθημάτων που προκαλεί η ταύτιση με τους ήρωες ενός βιβλίου είναι μια διαρκής υπενθύμιση της δύναμης που κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του.

Τα βιβλία είναι η πιο γλυκιά συντροφιά κάθε βράδυ, πριν μας πάρει ο Μορφέας στην αγκαλιά του, καθώς και όλες εκείνες τις ώρες που θέλουμε να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, να ταξιδέψουμε σε έναν άλλο κόσμο, να νιώσουμε ηρεμία από τη βύθιση στο κείμενο, να βιώσουμε διαφορετικά συναισθήματα ή να αφεθούμε στα χέρια ενός συγγραφέα για τη ροή της ιστορίας και να τον αφήσουμε να μας οδηγήσει σε νέα μέρη, χαλαρώνοντας μας με αυτό τον τρόπο το μυαλό. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θέλετε να εκφράσετε την αγάπη ή την ευγνωμοσύνη σας, δωρίστε βιβλία και εμπλουτίστε τη βιβλιοθήκη και τη ζωή των αγαπημένων σας με σοφία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει πολλά να πάρει κανείς από ένα βιβλίο, ακόμη και αν δεν είναι βιβλιοφάγος.

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
βιβλία

Τα βιβλία στη ζωή του παιδιού

Η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του Δανού παραμυθά Hans Christian…
βιβλίο

Βιβλίο, ένα παράθυρο στον κόσμο

Διαχρονικά υπήρχε μια άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση μεταξύ ανθρώπου και βιβλίου. Το βιβλίο πάντα ήταν αστείρευτη πηγή γνώσης και…
ποίηση

Ποίηση, η μουσική των λέξεων

Σε μια εποχή όπου κάποιες φορές τα μέσα μαζικής ενημέρωσης οδηγούν στην αδρανοποίηση του ανθρώπου με έναν καταιγισμό…