πατέρας

Ποιες 7 ιδιότητες κάνουν ένα «πατέρα» καλό «μπαμπά»;

0 Shares
0
0
0

Η έννοια της πατρότητας εξελίσσεται και ο ρόλος του πατέρα στην οικογένεια έχει διαμορφωθεί καθώς η κοινωνία και η παραδοσιακή οικογένεια αλλάζει. Έναςπατέραςμπορεί να βοηθήσει το παιδί του να χτίσει αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση με το να είναι ένας αφοσιωμένος, υποστηρικτικός και στοργικός μπαμπάς προς αυτό. Ένας πατέρας έχει ορισμένες ιδιότητες που τον κάνουν ξεχωριστό. Ας δούμε μαζί 7 από τις πιο σημαντικές:

1. Σέβεται τη μητέρα του παιδιού του. Οι γονείς που σέβονται ο ένας τον άλλον και επιδεικνύουν αμοιβαίο σεβασμό παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον στο παιδί τους. Όταν το παιδί βλέπει τους γονείςνα σέβονται ο ένας τον άλλον, είναι πιο πιθανό να αισθάνεται ότι είναι επίσης αποδεκτό και αγαπητό στη σχέση του μαζί τους.

2. Είναι σωστό πρότυπο. Είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι, οι μπαμπάδες είναι πρότυπα για τα παιδιά τους. Ένα κορίτσι που ξοδεύει χρόνο με έναν στοργικό μπαμπά μεγαλώνει γνωρίζοντας ότι της αξίζει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό από αγόρια και μαθαίνει τι να ψάχνει σε ένα σύντροφο. Για το αγόρι ο πατέρας αποτελεί το πρότυπο που σαν μικρός το μιμείται και σαν μεγάλος θέλει να ταυτιστεί μαζί του. Οι μπαμπάδες διδάσκουν σε αγόρια και κορίτσια τι είναι σημαντικό στη ζωή επιδεικνύοντας ειλικρίνεια και υπευθυνότητα.

3. Πιστεύει στο παιδί του. Λέει στο παιδί του ότι είναι σίγουρος για την ικανότητά του να επιτύχει ένα συγκεκριμένο στόχοπου έχει θέσει. Αυτό βοηθά το παιδί να αναπτύξει αυτοπεποίθηση και να πιστέψει στον εαυτό του.

4. Περνά χρόνο με το παιδί του. Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα. Υπάρχουν πολλοί διασκεδαστικοί τρόποι για να περάσει ένας μπαμπάς ποιοτικό χρόνο με το παιδί του.

5. Θέτει όρια και μαθαίνει το παιδί με αγάπη πως να πειθαρχεί. Όλα τα παιδιά χρειάζονται θετική καθοδήγηση και πειθαρχία, για να θέσουν εύλογα όρια. Ο καλός πατέρας διδάσκει στο παιδί του το σωστό και το λάθος και το ενθαρρύνει να κάνει το καλύτερο δυνατό.

6. Δίνει καλές συμβουλές. Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να πάτε στον μπαμπά σας για τη συμβουλή του. Παίρνει το χρόνο να ακούσει τα προβλήματά σας με ανοιχτά αυτιά και καρδιάκαι στη συνέχεια έρχεται πάντα με μια πιθανή λύση για το πρόβλημα.

7. Διαβάζει στο παιδί του. Σε έναν σύγχρονο κόσμο που κυριαρχείται από την τηλεόραση και το διαδίκτυο, είναι σημαντικό οι μπαμπάδες να διαβάζουν παραμύθια και ιστοριούλες στο παιδί τους για να το βοηθήσει να αναπτύξει τη φαντασία του και την κριτική του σκέψη.

πατέρας
0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
έφηβος

Από παιδάκι…..έφηβος

Όταν γεννιέται ένα παιδί όλες νιώθουμε ότι έχουμε πολύ καιρό μέχρι να μεγαλώσει. Όμως έρχεται μια μέρα που…