παιδί

8 ξεχωριστές ιδιότητες ενός κατοικίδιου για το παιδί

0 Shares
0
0
0

Τα περισσότερα παιδιά από τη φύση τους αγαπούν τα ζώα και ονειρεύονται να έχουν ένα κατοικίδιο. Ένα παιδί που φροντίζει ένα κατοικίδιο, μαθαίνει να είναι υπομονετικό, υπεύθυνο και ενσυναισθητικό. Ένα κατοικίδιο, συνήθως σκύλος, έχει ορισμένες ιδιότητες που το καθιστούν τον καλύτερο φίλο του παιδιού. Ας δούμε μαζί 8 από τις πιο ξεχωριστές:

  1. Τα σκυλιά έχουν ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση και επηρεάζονται από τις διαθέσεις των ανθρώπων. Είναι στοργικά, χαδιάρικα, παιχνιδιάρικα αφοσιωμένα και συμπονετικά προς το παιδί όταν αυτό είναι μόνο, λυπημένο, αγχωμένο ή ακόμα και θυμωμένο.
  2. Η καθημερινή φροντίδα του κατοικίδιου διδάσκει στο παιδί την έννοια της αυτοφροντίδας και το βοηθά να αποκτήσει καλές συνήθειες υγιεινής για τονεαυτό του και ταυτόχρονα αναπτύσσει αισθήματα ευθύνης και δέσμευσης τα οποία βοηθούν στην αυτοεκτίμηση του.
  3. Όλοι γνωρίζουμε πόσο ωφέλιμη είναι η σωματική δραστηριότητα από μικρή ηλικία. Τα παιδιά με κατοικίδια τείνουν να βγαίνουν περισσότερο εκτός σπιτιού για να κάνουν βόλτες, να τρέξουν και να παίξουν απολαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο όλα τα οφέλη τηςφύσης.
  4. Τα κατοικίδια διδάσκουν στο παιδί τόσα πολλά απίστευτα μαθήματα για τα στάδια της ζωής και όλα τα συναισθήματα που τα συνοδεύουν. Η μικρή διάρκεια ζωής ενός κατοικίδιου είναι ένα δίδαγμα που το βοηθά να αντιληφθεί καλύτερα και τον ανθρώπινο κύκλο ζωής.
  5. Τα κατοικίδια μπορούν να κρατάνε μυστικά και είναι υπέροχοι ακροατές. Τα παιδιά συχνά μιλούν στα κατοικίδια τους, όπως κάνουν με τα λούτρινα ζωάκια ή τις κούκλες τους. Τα σκυλάκια είναι έμπιστοιφίλοικαι τα παιδιά μπορούν να μοιραστούν οτιδήποτε χωρίς να φοβούνται την κριτική.
  6. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά δένονται με τα κατοικίδιά τους είναι να μοιράζονται πράγματα μαζί τους. Το παιδί μοιράζεται σκέψεις, παιχνίδια και αγκαλιές. Όλες αυτές οι υγιείς επιδείξεις των πιο εσωτερικών συναισθημάτων του παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής του.
  7. Τα ζώα κυριολεκτικά διδάσκουν στα παιδιά την έννοια της ανιδιοτελούς αγάπης. Και αυτό μπορεί να προκύψει μετά από μόλις πέντε λεπτά αλληλεπίδρασης με ένα κατοικίδιο. Το σκυλί είναι ο ακούραστος φίλος που θα παίζει μαζί του όταν κανείς άλλος δεν μπορεί.
  8. Μια βόλτα με ένα σκυλί βοηθά το παιδί να εξασκήσει την ενσυνειδητότητα. Να απολαύσει τι συμβαίνει γύρω του, εμπλέκοντας τις αισθήσεις του, στην παρούσα στιγμή.
παιδί
0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
έφηβος

Από παιδάκι…..έφηβος

Όταν γεννιέται ένα παιδί όλες νιώθουμε ότι έχουμε πολύ καιρό μέχρι να μεγαλώσει. Όμως έρχεται μια μέρα που…