φωτογραφία

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις

0 Shares
0
0
0

Άλλοι τη θεωρούν τέχνη, άλλοι επιστήμη, άλλοι μορφή δημιουργικής έκφρασης ή μέσο επικοινωνίας. Ό,τι και αν τη θεωρεί ο καθένας δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι η φωτογραφία βρίσκεται στη λίστα των πραγμάτων που έχουν ισχυρή επίδραση στη ζωή μας. Ουσιαστικά μια φωτογραφία επικοινωνεί συναισθήματα, εκφράζει όνειρα, αποτυπώνει ιδέες, αιχμαλωτίζει στιγμές στο χρόνο, αναδύει αναμνήσεις και μας βοηθά να εστιάζουμε στο παρόν καθώς εξερευνούμε τον κόσμογύρω μας. Μπορείτε να φανταστείτε να ζείτε σ’ έναν κόσμοχωρίς φωτογραφίες;

Οι άνθρωποι είναι συναισθηματικοί από τη φύση τους. Ο καλύτερος τρόπος για να καταγράψουν αυτά τα συναισθήματα και να τα διατηρήσουν στην καρδιά τους είναι μέσω των φωτογραφιών. Δεν είναι τυχαίο που αν κοιτάξετε τις εικόνες που αποτυπώνουν θα δείτε αγαπημένες στιγμές με τους συντρόφους τους, την οικογένεια, τα παιδιά, τους φίλους, τα κατοικίδια τους καθώς και μέρη από τις δραστηριότητες που απολαμβάνουν.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων του καθενός, η λήψη εικόνων είναι σημαντική για τους ανθρώπους που εμπεριέχονται σε αυτή. Απολαμβάνουμε να φωτογραφίζουμε ότι αγαπάμε και ο λόγος είναι η ικανότητα που μας παρέχει να αποτυπώνουμε στιγμές. Με αυτό τον τρόπο είναι λες και παγιώνεται ο χρόνος, φωτίζεται η εμπειρία, ενισχύονται τα συναισθήματα για να τα έχουμε για πολλά χρόνια μετά από την ημέρα λήψης. Συνήθως απαθανατίζουμε σημαντικά ορόσημα της ζωής μας με σκοπό να φυλάξουμε στο μυαλό μας για πάντα όλες εκείνες τις ιδιαίτερες μέρες, τις αξέχαστες εμπειρίες, τις χαρούμενες γιορτές, τους αγαπημένους ανθρώπους που έχουν σημασία για εμάς.

φωτογραφία

Οι φωτογραφίες δεν αξίζουν μόνο χίλιες λέξεις, αλλά και πολύτιμα συναισθήματα που είναι ενσωματωμένα σε αυτές. Κατά τον Henri Cartier Bresson: «Είναι ψευδαίσθηση ότι οι φωτογραφίες δημιουργούνται από τη φωτογραφική μηχανή. Δημιουργούνται από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο. Για να φωτογραφίσεις πρέπει να τοποθετήσεις σε μια ευθεία γραμμή το μυαλό, το μάτι και την καρδιά.» Η φωτογραφία μπορεί να ξυπνήσει τις αισθήσεις μας, να ενισχύσει τη δημιουργικότητα μας, να αναπτύξει την αισθητική μας, να μας εμπνεύσει να ταξιδέψουμε, να χρωματίσει όμορφα την καθημερινότητα μας, ενώ ταυτόχρονα μας ωθεί να συνειδητοποιήσουμε ότι τα μικρά πράγματα στη ζωή είναι τελικά τα μεγάλα.

Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές δε θα μάθουμε την πραγματική αξία της στιγμής μέχρι να γίνει ανάμνηση. Μια εκφραστική φωτογραφία όχι μόνο μας βοηθά να ανατρέχουμε σε ευτυχισμένες στιγμές του παρελθόντος, ξανά και ξανά, αλλά μας επιτρέπει να τις κρατάμε ζωντανές για μια ζωή. Εμπλουτίστε τις μέρες σας με περισσότερη ενσυνειδητότητα, αγάπη, χαρά και χαμόγελα. Αγκαλιάστε τις μεταβαλλόμενες εποχές, εξερευνήστε τα μικρά θαύματα της φύσης, επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας, νιώστε ευγνωμοσύνηγια τις εμπειρίες που συλλέξατε και τις αλλαγές που βιώσατε και φανταστείτε τη ζωή σαν μια φωτογραφική μηχανή. Να εστιάζετε στα σημαντικά, να απαθανατίζετε τις καλές στιγμές και αν κάτι δεν πάει καλά να δοκιμάζετε πάλι από την αρχή για μια καλύτερη λήψη.

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ