χαμόγελο

Το χαμόγελο είναι ο καθρέφτης της ψυχής

0 Shares
0
0
0

Τα χαμόγελα αντανακλούν την προσωπικότητα των ανθρώπων, είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθούν και μπορεί να επικοινωνήσουν χιλιάδες συναισθήματα. Με τα χαμόγελα οι άνθρωποι μπορεί να εκφράσουν, να κρύψουν ή ακόμα και να συγκαλύψουν σκέψεις και συναισθήματα. Το χαμόγελο είναι μια συνειδητή επιλογή η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική τους αλληλεπίδραση και γενικότερα έχει ισχυρή επίδραση στη ζωή τους. Κατά τον William Arthur Ward: «Ένα ζεστό χαμόγελο είναι η παγκόσμια γλώσσα της ευγένειας.» Φαίνεται ότι είτε το χαμόγελό τους είναι γνήσιο είτε όχι, μπορεί να επηρεάσει το σώμα και το μυαλό με διάφορους θετικούς τρόπους, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην υγεία τους.

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει ότι το χαμόγελο ενός ανθρώπου έχει τη δύναμη να φωτίσει ένα χώρο; Όχι μόνο έχει την ικανότητα να ανεβάσει τη δική του διάθεση, αλλά και των γύρω του. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Μελέτες ετών διαπίστωσαν ότι υπάρχει στον εγκέφαλο μας μια φυσική και υποσυνείδητη τάση να παρατηρεί και να ερμηνεύει τις εκφράσεις του προσώπου άλλων ανθρώπων και μερικές φορές, να τις μιμείται. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες ο εγκέφαλός μας είναι καλωδιωμένος να μιμείται τους άλλους όταν τους βλέπει να χαμογελούν.

χαμόγελο

Μια έρευνα του «Πανεπιστημίου Swansea» της Ουαλίας έδειξε ότι όταν κανείς επιλέγει να χαμογελά ενεργοποιούνται διάφορες περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζουν τη συναισθηματική του κατάσταση. Κατά τους ερευνητές, αυτό συμβαίνει είτε όταν το χαμόγελό είναι αληθινό είτε όχι. Το άγχος μπορεί πραγματικά να εμφανιστεί στα πρόσωπο κάποιου. Το χαμόγελο όχι μόνο βοηθά στη μείωση του άγχους αλλά μπορεί πραγματικά να βοηθήσει ένα άτομο να μη φαίνεται κουρασμένο, στεναχωρημένο ή θυμωμένο. Υιοθετώντας λοιπόν μια χαρούμενη έκφραση προσώπου, μπορεί να «ξεγελάσει» το μυαλό του να εισέλθει σε μια κατάσταση χαράς.

Το χαμόγελο είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του εαυτού μας, λέει πολλά για την προσωπικότητα μας και είναι αυτό που μπορεί πραγματικά να μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Ένα αληθινό χαμόγελο δείχνει ότι αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας και σίγουροι για τις ικανότητές σας. Ανάλογα από το πόσο αυθεντικό είναι ένα χαμόγελο, κάτι που φαίνεται στα μάτια που ποτέ δε λένε ψέματα, κερδίζει την προσοχή και το σεβασμό του συνομιλητή σας. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να δείχνουν σοβαροί στο εργασιακό περιβάλλον, για να προστατέψουν την αξιοπρέπειά τους και θεωρούν πως μόνο όταν ο συνομιλητής τους διακρίνει αυτή τη σοβαρότητα θα νιώσει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο τους. Ο William Shakespeare φαίνεται να είχε άλλη άποψη όταν είπε: «Ό,τι θέλεις, θα το πάρεις ευκολότερα με το χαμόγελό σου παρά με το σπαθί σου.» Ένα αυθεντικό χαμόγελο προσδίδει αξιοπιστία, εκφράζει προθυμία για συνεργασία και τείνει να τραβά την προσοχή με σαφές όφελος στην επαγγελματική σταδιοδρομία κάποιου.

Η ζωή είναι σύντομη και οι στιγμές πολύτιμες. Μη ξεχνάτε λοιπόν να συνοδεύετε την καλημέρα σας με ένα ευγενικό χαμόγελο, να μεταδίδετε θετικότητα, να είστε ένας καθρέφτης που αντανακλά ενσυναίσθηση και η αιτία που ένας συνάνθρωπος σας χαμογελά. Να ζείτε την κάθε σας ημέρα με ευγνωμοσύνη και να τη χρωματίζετε με χαμόγελα αγάπηςκαι καλοσύνης.

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ