νηπιαγωγείο

Το Νηπιαγωγείο ξεκινά και μαζί με αυτό το «ταξίδι» του παιδιού στον κόσμο της εκπαίδευσης

0 Shares
0
0
0

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που βοηθούσατε το μικρό σας μωράκι να κάνει τα πρώτα του βήματα στο σπίτι, να πει τα πρώτα του λογάκια και ήρθε η στιγμή που ξεκινά το νηπιαγωγείο και μαζί με αυτό το «ταξίδι» του στον κόσμο της εκπαίδευσης. Το νηπιαγωγείο είναι σαν μια φάση παιχνιδιού, που θα εμπνεύσει ασφάλεια στο παιδί και θα του χαρίσει πολύτιμα μαθήματα ζωής πριν μπει στο «μεγάλο» σχολείο.

Η πρώτη μέρα του νηπιαγωγείου είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τα παιδιά και μια μέρα που δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα άγχους αποχωρισμού, αγωνίας, χαράς και συγκίνησης στους γονείς. Οι αλλαγές είναι δύσκολο πράγμα, ακόμη κι όταν μοιάζουν δελεαστικές όπως η μεγάλη αλλαγή που φέρνει αυτή η μετάβαση του παιδιού από το μικρόκοσμο της οικογένειας σε ένα περιβάλλον εντελώς διαφορετικό.

νηπιαγωγείο

Είναι φυσιολογικό για ένα παιδί να εμφανίζει πολλά συναισθήματα την πρώτη μέρα. Το νηπιαγωγείο είναι μια συναρπαστική περίοδος για το παιδί σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι και αρκετά αγχωτική. Ουσιαστικά είναι το σημείο εκκίνησης της ζωής του πέρα ​​από την οικογένειά και μια περίοδος που θα κληθεί να αλληλοεπιδράσει με άλλα συνομήλικα παιδάκια, θα βιώσει μια διασκεδαστική μαθησιακή εμπειρία με τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα, θα αναπτύξει νέες δεξιότητες και θα εξερευνήσει τον κόσμο των γραμμάτων αποκτώντας μια πρώτη επαφή με την αλφαβήτα.

Χαρίστε στο παιδί σας ένα γλυκό φιλί, ένα όμορφο χαμόγελο, πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες, δείξτε του πόσο περήφανοι είστε για αυτό, πόσο πιστεύετε ότι θα τα καταφέρει στο νέο του «ταξίδι» και διαβεβαιώστε το ότι στο τέλος της ημέρας θα υπάρχει πάντα μια ζεστή αγκαλιά να το περιμένει πίσω στο σπίτι. Ένας νέος υπέροχος κόσμος απλώνεται μπροστά του και αυτό θα ανοίξει τα μικρά του φτερά να πετάξει προς το μέλλον του. Τίποτε δεν θα είναι πια το ίδιο γι΄αυτό εκτός απο την αγάπη της μαμάς και του μπαμπά.

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
έφηβος

Από παιδάκι…..έφηβος

Όταν γεννιέται ένα παιδί όλες νιώθουμε ότι έχουμε πολύ καιρό μέχρι να μεγαλώσει. Όμως έρχεται μια μέρα που…