Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο για τα παιδιά

0 Shares
0
0
0

Τα Χριστούγεννα είναι, για πολλούς, η πιο υπέροχη εποχή του χρόνου. Είναι αυτό το αίσθημα χαράς, ζεστασιάς και νοσταλγίας που νιώθουν οι άνθρωποι όταν η χριστουγεννιάτικη μουσική είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα, οι μυρωδιές από λαχταριστά χριστουγεννιάτικα γλυκά γεμίζουν τα σπίτια, τα δέντρα λάμπουν από τα πολλά φωτάκια και οι χριστουγεννιάτικες παραδόσεις τους χαρίζουν ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους.

Ως παιδιά ζητούσαμε αυτά που θέλαμε, παρά αυτά που χρειαζόμασταν. Καθώς μεγαλώνουμε η χριστουγεννιάτικη λίστα μας μικραίνει και τα πράγματα που θέλουμε για τα Χριστούγεννα δεν μπορούν να αγοραστούν. Αν κάτι με στεναχωρεί αυτές τις μέρες, είναι να ακούω ανθρώπους να θεωρούν ότι τα Χριστούγεννα είναι μόνο για τα παιδιά. Όχι, τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο για τα παιδιά! Τα Χριστούγεννα είναι συναίσθημα. Ένα συναίσθημα με ξεχωριστή σημασία στην καρδιά και το μυαλό του καθενός μας. Εννοείται, ότι για τα παιδιά τα Χριστούγεννα είναι μαγικά. Στα μάτια τους, τα στολισμένα σπίτια, τα λαμπάκια στο δέντρο, οι σοκολάτες, τα παιχνίδια, η προσμονή των δώρων από τον Άγιο Βασίλη είναι σαν παραμύθι. Ωστόσο, εναπόκειται σε μας που δεν είμαστε πλέον παιδιά, να βεβαιωθούμε ότι το αυθεντικό νόημα των Χριστουγέννων δεν θα χαθεί ποτέ.

Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι τα γενέθλια του Χριστού και κάθε χρόνο τέτοια μέρα γεννιέται η ελπίδα. Η αληθινή «μαγεία» των Χριστουγέννων δεν θα μας αγγίξει όσο κι αν στολίσουμε τα σπίτια μας, όσα ψηλά δέντρα κι αν φωταγωγήσουμε, όσα υπέροχα γλυκά κι αν φτιάξουμε αν δεν κρατήσουμε την καρδιά μας ανοιχτή να δεχθεί το μήνυμα της Ενανθρώπησης. Ένα μήνυμα αγάπης που ζεσταίνει τη ψυχή. Αν δεν μάθουμε να είμαστε πάλι παιδιά, να ζούμε το θαύμα των Χριστουγέννων και να αναμένουμε τη γέννηση του Χριστού με πίστη, ελπίδα και χαρά.

Αυτά τα Χριστούγεννα ας χαρίσουμε απλόχερα αγάπη, αγκαλιές, χρόνο, φροντίδα, χαμόγελα. Και ας μη ξεχάσουμε μαζί με τα λαμπάκια στο δέντρο να ανάψουμε στη ψυχή μας τη φλόγα της αιώνιας αγάπης του Χριστού. Να αφήσουμε το φως του αστεριού να φωτίσει τη ζωή μας και να γεμίσει την καρδιά μας ενσυναίσθηση, γαλήνη, ευγνωμοσύνη, καλοσύνη.

Όμορφα και ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλες και όλους!

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
μυρωδιά

Μύρισε Χριστούγεννα

Η όσφρηση, περισσότερο από όλες τις άλλες αισθήσεις, έχει συνδεθεί με τα συναισθήματα. Μια έντονη συναισθηματικά στιγμή χαράζεται…