δάση

Τα παραμύθια δεν είναι το μόνο μέρος όπου τα δάση είναι μαγικά

0 Shares
0
0
0

Υπάρχει κάτι μαγικό στο δάσος. Είναι ένα σκηνικό για επικές περιπέτειες και εκπληκτικά ταξίδια σε αμέτρητα παραμύθια και ιστορίες. Αλλά η χώρα των παραμυθιών δεν είναι το μόνο μέρος όπου τα δάση είναι μαγικά. Τα δάση της πραγματικής ζωής είναι επίσης μαγικά για εμάς. Το δάσος χαϊδεύει τις αισθήσεις μας, με την ομορφιά, τους ήχους και τις μυρωδιές του και αναγεννά όλους όσους μπαίνουν στην αγκαλιά του.

Μια σύντομη επίσκεψη σε ένα δάσος κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα, τους ανακουφίζει από το άγχος και αυξάνει την αίσθηση της ζωτικότητας τους, ενώ μόλις πέντε ώρες το μήνα σε ένα δάσος βελτιώνουν σημαντικά τη ψυχική τους υγεία και τη συνολική τους ευεξία. Όταν εξερευνούμε τα μικρά θαύματα και τις λεπτομέρειες σε ένα δάσος με αφοσίωση, χάνουμε την αίσθηση του χρόνου. Το δάσος είναι ένας κόσμος όπου ο χρόνος δεν έχει σημασία θυμίζοντας μας πως μερικές φορές χρειάζεται να αποσυνδεθούμε από τον έξω κόσμο για να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας.

δάση

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: «η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ηχορύπανση και η κλιματική αλλαγή συνιστούν μεγάλους κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία και ευημερία.» Τα δέντρα λειτουργούν σαν ένα φυσικό φράγμα θορύβου. Το φαινόμενο σίγασης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο θρόισμα των φύλλων, καθώς και σε άλλους λευκούς θορύβους του δάσους, όπως το κελάηδισμα των πουλιών. Τα δάση παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθαρισμό του ατμοσφαιρικού αέρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα δέντρα και τα φυτά απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα για φωτοσύνθεση και εκπέμπουν οξυγόνο. Ως εκ τούτου, βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα που αναπνέουμε. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένα πλήρως ανεπτυγμένο δέντρο μπορεί να παρέχει αρκετό οξυγόνο για δύο έως δέκα άτομα κάθε μέρα! Αναπνεύστε… και πείτε ευχαριστώ σε ένα δάσος!

Η μητέρα φύση μας δείχνει ότι όλα είναι αλληλένδετα και αλληλοεξαρτώμενα. Μας υπενθυμίζει ότι κάθε μορφή ζωής είναι ιερή και έχει το δικό της ρόλο στη δημιουργία ισορροπίας. Η δύναμή της προέρχεται από τη διαφορετικότητά της και εξαρτάται από αυτή για να επιβιώσει. Ακριβώς όπως οι άνθρωποι. Οι διαφορές μας είναι η δύναμη μας και γινόμαστε πιο δυνατοί όταν συνεργαζόμαστε. Όταν ένα δάσος κινδυνεύει να καταστραφεί αποδυναμώνεται και επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον και στη ζωή μας. Ας τιμήσουμε τη φύση, προστατεύοντας τα δάση, για εμάς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, αλλά και για εκείνους που δεν μπορούν να μιλήσουν από μόνοι τους, όπως τα πουλιά, τα ζώα, τα ψάρια, τα λουλούδια και τα δέντρα.

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ