γενέθλια

Τα γενέθλια σηματοδοτούν την ύπαρξη μας

0 Shares
0
0
0

Γενέθλια, μια τόσο ξεχωριστή μέρα για τον καθένα, η οποία ετυμολογείται από τη λέξη Γένεσις δηλαδή η αρχή, η εκκίνηση και όχι από τη λέξη Γέννηση.

Τα γενέθλια είναι μια από τις σημαντικότερες μέρες στη ζωή του κάθε ανθρώπου, μικρού ή μεγάλου και η μοναδική που είναι αποκλειστικά δική του. Απολαύστε την με όποιο τρόπο θα σας γεμίσει χαρά και θα σας χαρίσει χαμόγελα. Είναι ωραίο να εκτιμούμε το υπέροχο δώρο που λέγεται ζωή και να είμαστε ευγνώμονες που έχουμε την υγεία μας και ανθρώπους που μας αγαπούν και ομορφαίνουν τη ζωή μας.

Αν είναι σημαντικά τα γενέθλια για μας τους μεγάλους φανταστείτε για ένα παιδί. Ο εορτασμός των γενεθλίων του υποδηλώνει τη σημαντικότητα της ύπαρξης του παιδιού στην οικογένεια και το φιλικό του περιβάλλον. Γιορτάζοντας τον ερχομό του στον κόσμο του χαρίζει ιδιαίτερη χαρά και ευτυχία καθώς το γεγονός αυτό συμβάλει στο χτίσιμο της αυτοεκτίμησης του, το οποίο στην παιδική ηλικία καθορίζεται κυρίως από την αποδοχή, την αγάπη και την εκτίμηση που λαμβάνει από τους γύρω του. Ο εορτασμός των γενεθλίων έρχεται να εμπλουτίσει τη ζωή του παιδιού με θετικές εικόνες και αναμνήσεις.

γενέθλια

Τα γενέθλια σηματοδοτούν την ίδια την ύπαρξη μας και είναι μια μέρα που καλό είναι να γιορτάζεται απ’ όλες τις ηλικίες και όχι μόνο από τα παιδιά. Ο Καζαντζάκης άλλωστε έγραψε: «Να μην αρνιέσαι τη νιότη σου ως τα βαθιά γεράματα.» Αν αντιμετωπίζουμε τα γενέθλιά μας σαν μια συνηθισμένη μέρα είναι πιθανό να βλέπουμε και την υπόλοιπη ζωή μας ακριβώς έτσι, θεωρώντας όλες τις μέρες ίδιες. Κατά τον Oscar Wilde: «Το να ζει κανείς είναι το πιο σπάνιο πράγμα στον κόσμο. Οι περισσότεροι απλώς υπάρχουν.» Η ζωή είναι πολύτιμη και η κάθε της μέρα ένα δώρο. Ας βρει ο καθένας από εμάς αυτές τις 2 ή 3 ημέρες από τις 365 του χρόνου που να τις βιώνει διαφορετικά και να γεμίζει τη ψυχή του μεαγάπη.

Η ημέρα των γενεθλίων μας θα ήταν καλό να είναι πλημμυρισμένη από ευγνωμοσύνη, για την ευκαιρία που μας δόθηκε να μεγαλώσουμε άλλο ένα χρόνο και να είμαστε εις θέση να μοιραστούμε περισσότερες στιγμές. Αυτό που έχει πραγματική αξία λοιπόν δεν είναι να μετράμε τα κεράκια στην τούρτα μας αλλά να παίρνουμε κάτι από τη λάμψη τους. Να μην αφήνουμε απλά το χρόνο να περνά αλλά να ζούμε ενσυνείδητα, να συλλέγουμε εμπειρίες και να δημιουργούμε όμορφες αναμνήσεις που θα μας προσφέρουν μικρές δόσεις ευτυχίας.

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ