παιδιά

Ταξιδεύοντας με παιδιά

0 Shares
0
0
0

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal of Commercial Research», τα παιδιά δεν είναι εις θέση να θυμούνται όλα τα παιχνίδια που πήραν στα γενέθλιά τους ή τα δώρα του Άι Βασίλη κάθε Χριστούγεννα, αλλά θυμούνται με αγάπη τις περιπέτειες που είχαν στα οικογενειακά τους ταξίδια. Ταξιδεύοντας με τα παιδιά σας τους χαρίζετε εμπειρίες ζωής και η αγάπη που θα τους εμφυσήσετε για αυτά, είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να τους χαρίσετε.

Μελέτες αποδεικνύουν ότι τα ταξίδια μπορούν να διευρύνουν τον κόσμο των παιδιών και επιβεβαιώνουν ότι μαθαίνοντας τα από νωρίς να είναι πολίτες του κόσμου τα κάνετε πιο ενσυναισθητικά προς τις πολιτισμικές διαφορές. Ταυτόχρονα τα βοηθάτε να μάθουν να είναι ευέλικτα όταν συμβαίνει κάτι εκτός του ελέγχου τους, να είναι προσαρμοστικά στην αλλαγή προγράμματος και δεκτικά στην αβεβαιότητα που τη συνοδεύει. Τρεις σημαντικές δεξιότητες που πρέπει να έχουν στη ζωή.

Η απόδραση ως οικογένεια δεν είναι ποτέ εύκολο κατόρθωμα και στην πραγματικότητα λίγα πράγματα προκαλούν στους γονείς περισσότερο στρες από την ιδέα να ταξιδέψουν με τα παιδιά τους. Ας είμαστε ειλικρινείς, όταν είσαι γονιός και ταξιδεύεις με παιδιά, η χαρά των διακοπών σπάνια έρχεται χωρίς το άγχος της προετοιμασίας. Ένα τέτοιο ταξίδι δεν είναι ποτέ εύκολο και απαιτεί πολύ προγραμματισμό και υπομονή. Ωστόσο, ενώ είναι αλήθεια ότι ένα οικογενειακό ταξίδι παρουσιάζει μοναδικές προκλήσεις, είναι γεγονός ότι τα οφέλη του υπερτερούν κατά πολύ.

παιδιά

Τα ταξίδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στα παιδιά σας την δυνατότητα να ζήσουν μια περιπέτεια. Όπου κι αν ταξιδεύουν, θα λατρέψουν την ευκαιρία που τους δίνετε για εξερεύνηση. Θα τολμήσουν να βιώσουν νέα, συναρπαστικά πράγματα, έξω από τη ζώνη άνεσής τους, που δεν θα είχαν την ευκαιρία να κάνουν στο σπίτι. Αυτές οι περιπέτειες θα γίνουν γρήγορα κάτι που θα τα κάνει να ανυπομονούν για το επόμενο σας ταξίδι. Προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων, καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη σας ότι ένα μικρό παιδί έχει πολύ διαφορετικές ανάγκες από ένα έφηβο. Επομένως, φροντίστε να κάνετε κάποια έρευνα πριν από το ταξίδι, σχετικά με δραστηριότητες φιλικές προς αυτά, στον προορισμό σας και εξετάστε το ενδεχόμενο να μείνετε σε μέρη που διαθέτουν τις απαιτούμενες ανέσεις.

Η εξερεύνηση του κόσμου εμπεριέχει μια μορφή εκπαίδευσης. Κάθε φορά που τα παιδιά εισάγονται σε μια νέα κουλτούρα και γνωρίζουν ένα διαφορετικό πολιτισμό, αποκτούν μια πιο αληθινή εικόνα για τον ευρύτερο κόσμο. Ενώ η παραδοσιακή σχολική εκπαίδευση προσφέρει εξαιρετική εκμάθηση γεωγραφίας και ιστορίας μέσω των βιβλίων, οι βιωματικές γνώσεις που προσφέρει ένα ταξίδι είναι μακράν ουσιαστικότερες προς εμπέδωση.

Το να ταξιδεύετε μαζί με τα παιδιά σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τις οικογένειες να δημιουργούν αναμνήσεις και να έχουν υπέροχες ιστορίες να διηγούνται στο μέλλον. Μεγάλο μέρος της δικής μου αγάπης για τα ταξίδια και της επιθυμίας μου να εξερευνήσω τον κόσμο πηγάζει από τις πολλές υπέροχες αναμνήσεις που δημιούργησα με τα αδέλφια μου και τους γονείς μας στα οικογενειακά μας ταξίδια όταν ήμασταν μικροί. Δοκιμάστε να ταξιδέψετε με τα παιδιά σας και να είστε σίγουροι ότι στο τέλος οι οικογενειακές σας διακοπές θα είναι μια όμορφη εμπειρία για όλη την οικογένεια. Μέσα σε όλο αυτό μη ξεχάσετε να απαθανατίσετε τις στιγμές σε φωτογραφίες. Ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια στο να φτιάχνω ταξιδιωτικές αναμνήσεις με τα παιδιά μου, είναι να φυλάω όλες τις φωτογραφίες που βγάλαμε και μαζί τους πολύτιμα συναισθήματα που είναι ενσωματωμένα σε αυτές.

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
έφηβος

Από παιδάκι…..έφηβος

Όταν γεννιέται ένα παιδί όλες νιώθουμε ότι έχουμε πολύ καιρό μέχρι να μεγαλώσει. Όμως έρχεται μια μέρα που…