αγάπη

Οι καλές πράξεις είναι καρποί θετικών σκέψεων

0 Shares
0
0
0

Σε έναν κόσμο που κινείται γρήγορα και αποσπάται εύκολα, όλοι θέλουμε να νιώθουμε ότι μας ακούνε, μας εκτιμούν, μας κατανοούν. Επί της ουσίας τα μεγαλύτερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε σε κάποιον είναι η αγάπη μας και η προσοχή μας. Πραγματικά πιστεύω ότι η προσοχή είναι το θεμέλιο της καλοσύνης. Η καλοσύνη μας υπενθυμίζει την κοινή μας ανθρωπιά, την έμφυτη ανάγκη μας για αλληλεπίδραση και την αίσθηση της σύνδεσης με τα πάντα γύρω μας, ειδικά με τους αγαπημένους μας.

Νομίζω ότι όλοι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε λίγη επιπλέον αγάπη και καλοσύνη. Φτάνει κάθε μέρα να προσπαθούμε να κατευθύνουμε τη σκέψη μας, εστιάζοντας την προσοχή μας στο καλό και ενισχύοντας μέσα μας την ανθρώπινη αλληλεγγύη. Καμία συνάντηση δεν είναι τυχαία, αλλά μια ευκαιρία να σκορπίσουμε λίγο φως. Καλό θα ήταν λοιπόν να μη συναντάμε απλά ανθρώπους αλλά και να τους ‘βλέπουμε’. Να νοιαζόμαστε, γιατί δεν ξέρουμε τι κουβαλάει ο καθένας στην ψυχή του. Ένας γλυκός λόγος, μια ενσυναισθητική σκέψη, μια συμπονετική πράξη, είναι ικανά να επηρεάσουν θετικά τον εκάστοτε αποδέκτη.

Αναγνωρίστε όταν κάποιος στη ζωή σας περνάει δύσκολα και πείτε του ότι είστε περήφανοι για αυτόν και το κουράγιο που επιδεικνύει. Μη διστάσετε να μοιραστείτε μαζί του μια δική σας δυσκολία. Ενδεχομένως να εκληφθεί ως πράξη νοιαξίματος, γιατί δεν ξέρετε με ποιον τρόπο μπορεί να τον βοηθήσει. Ακόμη και οι πιο δύσκολες προκλήσεις ξεπερνιούνται πιο εύκολα όταν ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι.

Θυμηθείτε ανθρώπους που αγαπάτε και στείλτε τους ένα μήνυμα για να τους δείξετε ότι τους σκεφτήκατε. Πείτε τους γιατί είστε ευγνώμονες που τους έχετε στη ζωή σας. Παρατηρήστε πότε κάποιος χρησιμοποιεί ένα από τα δυνατά του σημεία και κάντε του κομπλιμέντο ή πότε δυσκολεύεται και χαρίστε του λίγη ενθάρρυνση. Τραβήξτε μια φωτογραφία από πράγματα που σας κάνουν να χαμογελάτε και μοιραστείτε την μαζί τους.

αγάπη

Το να ζει κανείς αληθινά πηγάζει από τη συνειδητοποίηση ότι η ζωή μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή. Μην περιμένετε μια μεγάλη απώλεια για να σας ξυπνήσει. Νιώστε ευγνωμοσύνη και απαριθμήστε τις ευλογίες σας. Μη θεωρείτε τίποτα δεδομένο. Όταν ζούμε με αγάπη, αποπνέουμε θετική ενέργεια, η οποία ανεβάζει τους ανθρώπους στη ζωή μας και γενικότερα δημιουργεί έναν κυματισμό ελπίδας και αισιοδοξίας στον κόσμο.

Οι πράξεις καλοσύνης, όσο μικρές κι αν είναι, έχουν πάντα θετικό αντίκτυπο. Θυμίζουν στους ανθρώπους ότι μπορεί να μην έχουν όσα επιθυμούν, αλλά όταν υπάρχουν γύρω τους άτομα που τους νοιάζονται, έχουν όλα όσα χρειάζονται. Αφιερώστε χρόνο και ενέργεια στους αγαπημένους σας και να θυμάστε ότι τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που έχουμε ως άνθρωποι είναι η υγεία μας, ο χρόνος μας και οι σχέσεις μας.

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ