παιδί

Να είστε σύντροφοι, όχι μόνο γονείς

0 Shares
0
0
0

Όταν γεννιέται ένα παιδί μετατρέπει ένα ζευγάρι από σύντροφους σε γονείς. Το κάθεπαιδίείναι πραγματικά ένα πολύτιμο δώρο που δίνει στη ζωή των γονιών του νέο νόημα. Για πολλούς ο γονεϊκός ρόλος είναι από τους σημαντικότερους στη ζωήκαι για κάποιους άλλους ο σημαντικότερος. Το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι μια εμπειρία ζωής, η οποία εμπεριέχει πολλή αγάπη, τρυφερότητα, χαμόγελα, αλλά ταυτόχρονα ανησυχίες, ευθύνες, έλλειψη ελεύθερου χρόνου, σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές. Η φροντίδα ενός παιδιού γεμίζει τη μέρα των γονιών και απορροφά όλη τους την ενέργεια. Η ανάγκη να είστε δίπλα του παρέχοντας του μία σωστή ανατροφή είναι προτεραιότητά. Εξίσου προτεραιότητα ωστόσο πρέπει να είναι και η φροντίδα του εαυτού σας αλλά και του/της συντρόφου σας.

Το παιδί θα μείνει κοντά σας μέχρι την ενηλικίωσητου και μετά θα ανοίξει τα φτερά του να πετάξει μακριά. Ο/η σύζυγος σας θα είναι αυτός/η που θα μείνει. Τι θα γίνει λοιπόν αν ξαφνικά νιώσετε ένα έντονο συναίσθημα αποσύνδεσης και διαπιστώσετε ότι στο πέρασμα του χρόνου υπήρξατε απλά συγκάτοικοι και γονείς του παιδιού σας και πλάι σας τώρα έχετε ένα ξένο άτομο και όχι ένα σύντροφο; Μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσο λιγότερο χρόνο περνάνε οι γονείς σαν ζευγάρι τόσο περισσότερο συνηθίζουν σ’ αυτή την κατάσταση, βολεύονται πίσω από τη δικαιολογία της έλλειψης χρόνου και αποξενώνονται, χωρίς πολλές φορές να το αντιλαμβάνονται. Όση αγάπη και στέρεες βάσεις και να έχει ένας γάμος δεν μπορεί να κρατηθεί ζωντανός χωρίς τρυφερότητα μεταξύ των συζύγων, φροντίδα, ενδιαφέρον.

παιδί

Αν δε θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που παρακολουθήσατε μία ταινία αγκαλιά στον καναπέ, κάνατε μια βόλτα πιασμένοι χέρι χέρι, ήπιατε ένα ποτήρι κρασί παρέα και μοιραστήκατε τα όνειρά σας και όχι τις ανησυχίες σας για τα παιδιά ή τους λογαριασμούς του σπιτιού τότε πρέπει να αναθεωρήσετε, γιατί η συνειδητοποίηση της έλλειψης σύνδεσης είναι το πρώτο βήμα για την επανασύνδεση σας.

Μη θεωρείτε ότι θα παραμελήσετε το παιδί σας αν επενδύσετε λίγο από το χρόνο σας στη σχέση σας με το/τη σύντροφο σας. Αρκεί μόνο να ξέρετε ότι οι γονείς που αγαπιούνται και επιδεικνύουν αμοιβαίο σεβασμό παρέχουν ένα ασφαλές συναισθηματικό περιβάλλον στο παιδί τους και λειτουργούν σαν υγιές πρότυπο για τις μελλοντικές συντροφικές του σχέσεις.

Θα βοηθούσε πολύ κατά την πάροδο του χρόνου να θυμάστε ότι ερωτευτήκατε το άτομο που βρίσκεται πλάι σας και το επιλέξατε για σύντροφο ζωής, όχι μόνο για γονέα του παιδιού σας. Σκεφτείτε πόσο όμορφα θα είναι, όταν έρθει η ώρα εκείνη της ενηλικίωσης του, να σας βρει ολοκληρωμένους, περήφανους, ενωμένους και να πλημμυρίζετε από την αγάπη που ήταν η αιτία που σας ένωσε σαν ζευγάρι. Να νιώθετε όμορφα στην αγκαλιά του ανθρώπου σας και κοιτώντας τον στα μάτια να βλέπετε ακόμη το λόγο που σας ενέπνευσε την επιθυμία για δημιουργία οικογένειας. Μη ξεχνάτε λοιπόν να είστε σύντροφοι και όχι μόνο γονείς, γιατί μαζί ως συνοδοιπόροι ξεκινήσατε αυτό το όμορφο ταξίδι της δημιουργίας οικογένειας.

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ