μυρωδιά

Μύρισε Χριστούγεννα

0 Shares
0
0
0

Η όσφρηση, περισσότερο από όλες τις άλλες αισθήσεις, έχει συνδεθεί με τα συναισθήματα. Μια έντονη συναισθηματικά στιγμή χαράζεται στη μνήμη μας σαν ανάμνηση. Μια μυρωδιά που χαράχθηκε στο μυαλό μας και συνδέθηκε με συγκεκριμένα άτομα ή στιγμές πάντα θα μας μεταφέρει νοερά πίσω σε αυτά οπότε και αν τη μυρίσουμε.

Μυρωδιές που είναι ικανές να με ταξιδέψουν πίσω στις παιδικές μου αναμνήσεις είναι η μυρωδιά του φρεσκοψημένου καφέ που μου θυμίζει τη γιαγιά και τον παππού, η μυρωδιά της λεβάντας και του βασιλικού που μου θυμίζει τις γλάστρες στο μπαλκόνι της νονάς μου και η μυρωδιά των Χριστουγέννων στο σπίτι των γονιών μου που τέτοιες μέρες μοσχοβολούσε όταν η μαμά μου έφτιαχνε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά.

μυρωδιά

Φέτος περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά ας ζήσουμε με τα παιδιά μας την ομορφιά στην απλότητα των στιγμών. Χαρίστε αναμνήσεις στα παιδιά σας που θα θέλουν να αναβιώνουν στο μέλλον με τα δικά τους παιδιά. Πιστέψτε με μεγαλώνοντας δεν θα θυμούνται ούτε τα δώρα ούτε τα παιχνίδια που έφερνε κάθε χρόνο ο Άγιος Βασίλης, αλλά πάντα θα θυμούνται πως μύριζε το σπίτι όταν ήταν παιδιά και θα γλυκαίνει την καρδιά τους.

Αφιερώστε ένα απόγευμα στους μικρούς σας ζαχαροπλάστες και κάντε το σπίτι να μυρίσει Χριστούγεννα φτιάχνοντας την πιο γλυκιά συνταγή για μπισκοτάκια από τα χεράκια τους.

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ