Μητέρα

Μητέρα, η προσωποποίηση της δημιουργίας

0 Shares
0
0
0

«Μητέρα: η πιο όμορφη λέξη στα χείλη της ανθρωπότητας» Kahlil Gibran. Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή γιατί είναι η ημέρα της γιορτής της Μητέρας. Για την ακρίβεια δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια καλή ευκαιρία να νιώσουμε ευγνώμονες για τη μαμά μας και να της χαρίσουμε ένα ευχαριστώ και πολλή αγάπη. Μητέρα είναι η προσωποποίηση της ανιδιοτελούς αγάπης, της ανεξάντλητης τρυφερότητας, της άνευ όρων στήριξης. Είναι ο άνθρωπος που δίνει νόημα στο θεσμό της οικογένειας και σηματοδοτεί τη δημιουργία. Η μητρική αγάπη είναι από μόνη της η μεγαλύτερη υπέρβαση. Όπως πολύ σωστά το έθεσε η Donna Ball: «Μητρότητα είναι η επιλογή που κάνεις κάθε μέρα, να βάζεις την ευτυχία και την ευημερία κάποιου άλλου πάνω από τη δική σου.»

Η ικανότητά μας να συνδεθούμε με τον κόσμο γύρω μας ξεκινά με τη σύνδεσή μας με τη μαμά μας. Κατά την Carrie Latet: «Οι ωραιότερες συζητήσεις με τις μαμάδες γίνονται στη σιωπή. Εκεί που μιλάνε μόνο οι καρδιές.» Το πόσο καλή και δοτική μαμά θα γίνει μιαγυναίκαεξαρτάται από το πόσο καλή και δοτική μαμά ήταν η δικιά της μαζί της. Έρευνες λένε ότι βασική προϋπόθεση για να μπορέσει μια μητέρα να αγαπήσει το παιδί της είναι να έχει βιώσει αγάπη σαν παιδί από τη δική της μητέρα.

Μητέρα

Kαλή μητέρα είναι αυτή που μαθαίνει το παιδί της να πετά ψηλά για να φτάσει όπου αγαπά. Αυτό μου δίνει μια καλή αφορμή να πω στη δικιά μου μαμά ευχαριστώ, η στήριξη και η αγάπη της οποίας μου έδωσαν φτερά ώστε να προσπαθήσω να πετάξω. Ευχαριστώ που είναι πάντα εκεί έτοιμη να με πάρει στην αγκαλιά της όλες εκείνες τις φορές που πέφτω γιατί δεν καταφέρνω να πετάξω και με κρατάει εκεί μέχρι να βρω τη δύναμη να προσπαθήσω να πετάξω ξανά.

Αυτή την ημέρα της Μητέρας νιώθω την ανάγκη να χαρίσω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα δικά μου παιδιά χάρη στα οποία γιορτάζω κι΄ εγώ με όλες τις μανούλες. Είναι η μεγαλύτερη ευλογία που μου χάρισε ο Θεός. Από την πρώτη στιγμή που τα κράτησα στην αγκαλιά μου έγινε ηζωήμου ομορφότερη. Μαζί τους ανακάλυψα δυνάμεις που δεν ήξερα ότι είχα και έμαθα να αντιμετωπίζω φόβους που δεν ήξερα ότι υπάρχουν. Τα ευχαριστώ που μου έδωσαν τον πιο ιερό σκοπό να υπηρετώ.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες. Σε αυτές που βρίσκονται ανάμεσα μας, αλλά και σε αυτές που«έφυγαν»αλλά πάντα θα βρίσκονται στηνκαρδιάμας!

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
έφηβος

Από παιδάκι…..έφηβος

Όταν γεννιέται ένα παιδί όλες νιώθουμε ότι έχουμε πολύ καιρό μέχρι να μεγαλώσει. Όμως έρχεται μια μέρα που…