Μαμά

Μαμά σημαίνει αγάπη

0 Shares
0
0
0

Όσα βιβλία και να διαβάσει μια γυναίκα για το πως να γίνει καλή μαμά δεν υπάρχει εγχειρίδιο. Μια μαμά που ξέρει ν’ αγαπά με ανιδιοτέλεια δεν μπορεί να μην είναι καλή μαμά. Η αγάπη θα είναι ο οδηγός της στο δρόμο προς το μεγάλωμα του. Πως να το νοιάζεται, να το φροντίζει, να σέβεται τις ανάγκες του, να του παρέχει ασφάλεια και αποδοχή.

Τα πολυτιμότερα δώρα μιας μαμάς προς το παιδί της είναι η αγάπη και ο χρόνος. Οι αγκαλιές που θα του χαρίσει, τα χάδια, η ηρεμία, τα χαμόγελα, η καλοσύνη, τα τραγούδια, τα παιχνίδια, τα γέλια, οι δραστηριότητεςπου θα κάνουν παρέα, οι περιπέτειες που θα ζήσουν μαζί, οι ιστορίες που θα του διηγηθεί, τα παραμύθιαπου θα του διαβάσει, η αρετή της ευγνωμοσύνης που θα του εμφυσήσει. Μέσα σε όλα αυτά βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσει να θέσει όρια, να βάλει στόχους και να τηρεί ένα πρόγραμμα.

Ένα παιδί χορτασμένο από όλα αυτά θα είναι μελλοντικά ένας ευτυχισμένος ενήλικας με αυτοεκτίμηση, ενσυναίσθησηκαι αποθέματα αγάπης για να δώσει στους γύρω του. Μια καλή μαμά απλά ανοίγει τον κήπο της καρδιάς της και αφήνει το παιδί της να περιδιαβεί σε αυτό.

Το καλύτερο πράγμα που έχει να χαρίσει μια νέα μαμά στον εαυτό της είναι η αυτοβελτίωση της. Μεγαλώνοντας ένα παιδί θα εκπλαγεί όταν δει πόσο θα μιμείται τη συμπεριφορά της και πόσα θα μάθει μέσω αυτής της μίμησης. Μια καλή μαμά πρέπει να είναι το σωστό πρότυπο του παιδιού της, το οποίο μαθαίνει περισσότερα απ’ όσα βλέπει παρά απ’ όσα ακούει!

 

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
έφηβος

Από παιδάκι…..έφηβος

Όταν γεννιέται ένα παιδί όλες νιώθουμε ότι έχουμε πολύ καιρό μέχρι να μεγαλώσει. Όμως έρχεται μια μέρα που…