ταξίδι

Κάθε ταξίδι μας φέρνει πιο κοντά στον εαυτό μας

0 Shares
0
0
0

Ένα από τα πολλά πράγματα που μας στέρησε τον τελευταίο χρόνο η πανδημία και έχει κάνει πολλούς να ενισχύσουν βαθιά μέσα τους την πεποίθηση ότι ίσως τελικά να μην είναι μια πολυτέλεια είναι τα ταξίδια. Η ρουτίνα και το στρες της καθημερινής μας ζωής αφαιρούν ενέργεια από κάθε άνθρωπο. Όλοι χρειαζόμαστε ένα μικρό διάλλειμα που και που για να ξεφύγουμε για λίγο από το επαναλαμβανόμενο μοτίβο της καθημερινότητας. Ένα ταξίδι είναι μια ψυχολογικά διεγερτική δραστηριότητα σε φυσικό, οπτικό και κοινωνικό επίπεδο η οποία διαταράσσει τη μονοτονία και εκθέτει τους ανθρώπους σε ένα φυσικό τρόπο ξεκούρασης και επαναφόρτισης.

Λένε ότι κάθε ταξίδι το ζεις τρεις φορές, όταν το προγραμματίζεις, όταν το βιώνεις και όταν το φέρνεις στη μνήμησου σαν ανάμνηση. Είτε λοιπόν επιλέγουμε αυτό το διάλλειμα με τοσύντροφομας, τα παιδιά μας ή τους φίλουςμας να θυμάστε πως ο χρόνος και οι εμπειρίες που μοιραζόμαστε σε ένα ταξίδι είναι ανεκτίμητα αγαθά.

Κατά τον Augustine: «Ο κόσμος είναι ένα βιβλίοκαι αυτός που δεν ταξιδεύει είναι σαν να διαβάζει μόνο μία σελίδα.» Ο κόσμοςείναι γεμάτος από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς και τρόπους ζωής. Αν δεν βιώσουμε κάτι εκτός του τρόπου ζωής μας, δεν θα καταλάβουμε ποτέ πόσο διαφορετικά μπορούν να ζήσουν άλλοι άνθρωποι. Η ανάπτυξη της ενσυναίσθησηςκαι της κατανόησης άλλων πολιτισμών είναι μέρος της προσωπικής μας ανάπτυξης, ιδιαίτερα εκείνες τις φορές που ταξιδεύουμε μόνοιμας.

ταξίδι

Πιστεύω πραγματικά ότι οι εμπειρίες αξίζουν πολύ περισσότερο από τα υλικά πράγματα. Το ταξίδι μας βγάζει έξω από τη ζώνη άνεσής μας και μας μαθαίνει να προσαρμοζόμαστε στην αλλαγή. Μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε ορισμένες καταστάσεις οι οποίες ενδεχομένως θα μας διδάξουν πολλά για τον εαυτό μας και θα μας επιτρέψουν να δοκιμάσουμε τα όριά μας. Το ταξίδι μας εκπαιδεύει με όμορφο τρόπο γιατί αναγκάζει τον εγκέφαλο να κάνει πράγματα όπως πλοήγηση σε άγνωστα μέρη ή επικοινωνία σε άλλες γλώσσες, γεγονότα που ενισχύουν την εστίαση. Μας επιτρέπει επίσης να ανακαλύψουμε τις ικανότητές μας καθιστώντας μας ακόμα πιο δημιουργικούς από πριν. Θα έχετε άλλωστε ακούσει για συγγραφείς και ζωγράφους που ταξιδεύουν για να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν.

Ένα ταξίδι, μικρό ή μεγάλο, έχει αναρίθμητα οφέλη και είναι κάτι περισσότερο από την ανάγκη να βιώσετε περιπέτεια και να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό που έχει να προσφέρει ο κόσμος. Διευρύνει τους ορίζοντες μας, εξιτάρει τη φαντασία μας, γεμίζει τομυαλόμας με όμορφες εικόνες, την καρδιάμας με συναισθήματα και τον ουρανίσκο μας με καινούργιες γεύσεις. Πάνω απ’ όλα όμως μας προσφέρει χαρά, δέσιμο και μας δημιουργεί αναμνήσεις για μια ζωή.

Ένα ταξίδι είναι μακράν το ωραιότερο δώρο που μπορείτε να χαρίσετε στους εαυτούς σας και στους αγαπημένους σας.

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ