θάλασσα

Η θάλασσα ξυπνάει όλες μας τις αισθήσεις

0 Shares
0
0
0

Κατά την ελληνική Μυθολογία η Θάλασσα ήταν κόρη του Αιθέρα και της Ημέρας, αδελφή της Γης και του Ουρανού και μητέρα της Αφροδίτης. Τόσες μορφές της τέχνης έχουν αφιερωθεί στη φυσική ομορφιά της και έχουν εξυμνήσει το απέραντο βαθύ της χρώμα, τον παφλασμό των κυμάτων της, τη δροσιστική αύρα της, τις ξεχωριστές αμμουδιές της και τον ατέρμονο ορίζοντα της. Η ύπαρξη της ενέπνευσε ζωγράφους, ποιητές, συγγραφείς, στιχουργούς να μας χαρίσουν εξαιρετικά έργα.

Την έχουν μάλιστα κατά καιρούς παρομοιάσει με τη ζωή, άλλοτε φουρτουνιασμένη και άλλοτε γαλήνια και στο τέλος πάντα να επέρχεται νηνεμία μετά τη φουρτούνα. Κατά τον Vincent van Gogh: «Η καρδιά του ανθρώπου μοιάζει πολύ με τη θάλασσα, έχει τις καταιγίδες της, έχει τις παλίρροιες της και στα βάθη της έχει και τα μαργαριτάρια της.» Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απεραντοσύνη της είναι συντροφιά μας όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι ωστόσο είναι η εποχή που είναι κατεξοχήν συνυφασμένη μαζί της.

Ποιος δεν αγαπά μια βόλτα στην παραλία η οποία μας χαρίζει τόσο γενναιόδωρα ευεξία; Το ανθρώπινο σώμα, το οποίο αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από νερό, έλκεται από την εξαγνιστική ενέργεια του υγρού στοιχείου και η θάλασσα το βοηθά να ηρεμήσει, να χαλαρώσει και να αναζωογονηθεί.

θάλασσα

Ο Ιπποκράτης πρώτος μίλησε για τις ιαματικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού το οποίο θεραπεύει και έχει ανακουφιστική επίδραση τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο χαρίζοντας μας μια συνολικήευεξία.

Η γείωση στη ζεστή άμμο, είναι μια ευεργετική δραστηριότητα. Κάθε κόκκος άμμου προσομοιάζει με θεραπευτικό κρύσταλλο και η αμμοθεραπεία μας γεμίζει ενέργεια. Το κολύμπι επιφέρει ψυχική και σωματική ισορροπία, που όλοι τόσο πολύ χρειαζόμαστε, ενώ ένας περίπατος δίπλα στο κύμα, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία, αρκεί για να νιώσουμε καλύτερα, με το θαλασσινό αεράκι να σκορπά τις σκοτούρες μακριά και μας προσφέρει μια καθαρή πνοή. Ο Ιούλιος Βέρν έχει πει χαρακτηριστικά για τη σπουδαιότητα της θάλασσας στη ζωή μας: «Η θάλασσα είναι το παν. Καλύπτει τα 7/10 της γήινης σφαίρας. Η ανάσα της είναι αγνή και υγιεινή. Είναι μια απέραντη έρημος όπου ο άνθρωπος δεν αισθάνεται ποτέ μόνος, γιατί η ζωή στροβιλίζεται από όλες τις πλευρές.»

Ας μη χάσουμε λοιπόν την ευκαιρία φέτος το καλοκαίρι να χαλαρώσουμε σε χρυσαφένιες αμμουδιές, να κολυμπήσουμε σε κρυστάλλινα νερά, να περπατήσουμε κατά μήκος μιας ακτής, βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία, ή απλά να απολαύσουμε τη θέα της, η οποία μας ωθεί να ονειρευτούμε και να ταξιδέψουμε νοερά. Η φύση είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας. Ας την τιμήσουμε και ας γευτούμε όλα τα δώρα που τόσο γενναιόδωρα μας προσφέρει!

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ