αγάπη

Η αγάπη είναι τροφή για την ψυχή

0 Shares
0
0
0

Η αγάπη είναι το κύριο συναίσθημα που κυβερνά τον κόσμο. Παίρνει διάφορες μορφές και εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς. Είναι ένα από τα πιο υπέροχα συναισθήματα στον άνθρωπο και ο λόγος για πολλά άλλα συναισθήματα που προέρχονται από αυτήν. Κατά τον Απόστολο Παύλο η αγάπη πάντα στέγει, πιστεύει, ελπίζει, υπομένει……

Αυτό που την διαφοροποιεί από οτιδήποτε άλλο είναι ότι βιώνεται από όλα τα ζωντανά πλάσματα στον πλανήτη Γη. Από τα φυτά, τα ζώα, τα ανθρώπινα όντα.

Ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του διατηρεί σχέσεις αγάπης, με γονείς, αδέλφια, φίλους, ερωτικούς ή συζυγικούς συντρόφους, παιδιά και μελέτες έχουν αποδείξει ότι η αγάπη είναι έμμεσα συνδεδεμένη με την ευτυχία του.

Ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια είναι τα βασικά θεμέλια για την ευημερία των ανθρώπινων σχέσεων. Ο σεβασμός προϋποθέτει εμπιστοσύνη, η εμπιστοσύνη προϋποθέτει ειλικρίνεια και όλα αυτά περικλείονται στην έννοια της αγάπης. Καμία σχέση δεν θεωρείται υγιής και ισορροπημένη αν δεν τα περιλαμβάνει ως κύρια χαρακτηριστικά της.

Η ύπαρξη αληθινής αγάπης εμπεριέχει σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τα συναισθήματα του άλλου ατόμου. Όταν υπάρχει σεβασμός σε μια σχέση τότε η συμπεριφορά και οι πράξεις μας παρέχουν στο άλλο άτομο το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Η έλλειψη εμπιστοσύνης προκαλεί δυσάρεστα αισθήματα, θλίψης ανασφάλειας και καχυποψίας ενώ η παρουσία της προκαλεί ευχάριστα αισθήματα αξιοπιστίας, ασφάλειας και σταθερότητας.

Κάποιος που σας αγαπά πραγματικά θα είναι ενσυναισθητικός μαζί σας, θα σας κάνει να γελάσετε, να μοιραστείτε χαρούμενες στιγμές, θα σας προσφέρει σταθερότητα και σιγουριά και θα μειώσει τους φόβους, τις ανασφάλειες και τη θλίψη σας. Κατά τον Irvin Yalom: «Αγάπη σημαίνει να φροντίζει κανείς στην πράξη για τη καλυτέρευση της ζωής και της ανάπτυξης του άλλου.»

Η αγάπη είναι δώρο ψυχής και μεγάλη ευλογία στη ζωή των ανθρώπων. Ας αγαπάμε λοιπόν πραγματικά και αληθινά και ας αποδεικνύουμε την αγάπη μας με κάθε τρόπο, γιατί όπως έλεγε ο Osho: «Η αγάπη είναι τροφή για την ψυχή. Όπως ακριβώς είναι το φαγητό για το σώμα, έτσι είναι και η αγάπη για την ψυχή. Χωρίς φαγητό, το σώμα είναι αδύναμο, χωρίς αγάπη, η ψυχή είναι αδύναμη.»

 

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
στόχοι

Στόχοι ή ευσεβείς πόθοι;

Για πολλούς η έναρξη μιας νέας χρονιάς είναι η τέλεια στιγμή για να πάρουν αποφάσεις. Να επικεντρωθούν περισσότερο…