καλοκαίρι

Αυτό το καλοκαίρι κάντε τη διαφορά στη ζωή των παιδιών σας

0 Shares
0
0
0

Βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο μήνα του καλοκαιριού, τα σχολεία πια έχουν κλείσει ο καιρός έχει ζεστάνει για τα καλά και τα παιδιά και οι έφηβοι ανυπομονούν να βγουν από το σπίτι και να χαρούν όλα αυτά που στερήθηκαν λόγω του εγκλεισμού. Οι παραλίες περιμένουν να γεμίσουν κουβαδάκια, φτυαράκια, μπάλες, ρακέτες και παιδικά χαμόγελα και οι εκδρομικοί χώροι στο βουνό περιμένουν τους μικρούς εξερευνητές να κάνουν κάμπινγκ, πικνίκ ή περιήγηση στα μονοπάτια της φύσης.

Κατά τον τελευταίο ένα χρόνο δοκιμάστηκαν οι αντοχές όλων μας, επηρεάστηκε η ψυχολογία μας και σε κάποιες περιπτώσεις εξαντλήθηκε η υπομονή μας με αποτέλεσμα να βιώσουμε μια πνευματική κόπωση. Εννοείται ότι δεν έμειναν ανεπηρέαστα τα μικρά παιδιά των οποίων η ψυχοσύνθεση είναι πιο ευαίσθητη και επηρεάζεται άμεσα από τον στενό τους οικογενειακό περίγυρο και οι έφηβοι οι οποίοι ούτως ή άλλως βιώνουν δύσκολη περίοδο λόγω των ορμονικών τους αλλαγών και της κυκλοθυμίας που χαρακτηρίζει τη διάθεση τους.

Τα παιδιά όλο αυτό το διάστημα στερήθηκαν το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους, τις βόλτες και τις επισκέψεις σε φίλους τους. Οι έφηβοι σταμάτησαν τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες και η επαφή με το φιλικό τους περιβάλλον μειώθηκε στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα να στραφούν στην τηλεόραση, το κινητό ή το τάμπλετ και τη συναισθηματική υπερφαγία. Μέσα σε όλα αυτά παιδιά και έφηβοι κλήθηκαν να γνωρίσουν ένα πρωτόγνωρο τρόπο διδασκαλίας και να ανταπεξέλθουν σε μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά.

καλοκαίρι

Το φετινό καλοκαίρι λοιπόν είναι η καλύτερη ευκαιρία για ανασυγκρότηση, για αλλαγή, για λίγη ανάσα δροσιάς, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης για τα παιδιά και τους εφήβους. Το καλοκαίρι ταιριάζει στην ανεμελιά και την παιδικότητα τους. Απολαύστε εξορμήσεις στην παραλία ή εκδρομές στη φύση, κάντε θαλάσσια σπορ, φτιάξτε κάστρα στην άμμο, φάτε παγωτά, παίξτε μπάλα και ότι άλλο λαχταρά η ψυχή σας.

Αυτό το καλοκαίρι κάντε τη διαφορά στη ζωή των παιδιών σας. Μοιραστείτε όμορφες στιγμές που θα γίνουν γλυκές αναμνήσεις όταν θα μεγαλώσουν και θα ανασύρουν από το μυαλό όπου θα έχουν φυλαγμένες τις καλοκαιρινές διακοπές των παιδικών τους χρόνων. Κάντε δραστηριότητες παρέα, ζήστε περιπέτειες, χαρίστε απλόχερα χρόνο στα παιδιά σας, χαρά, ήλιο, γέλιο, παιχνίδι και μη ξεχνάτε να βγάζετε πολλές φωτογραφίες γιατί δεν θα ναι για πάντα παιδιά. Όπως πολύ σοφά είπε ο GeorgeMartin: «Το καλοκαίρι θα τελειώσει σύντομα, το ίδιο και η παιδική ηλικία.»

Καλό καλοκαίρι σε όλες και όλους!

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
έφηβος

Από παιδάκι…..έφηβος

Όταν γεννιέται ένα παιδί όλες νιώθουμε ότι έχουμε πολύ καιρό μέχρι να μεγαλώσει. Όμως έρχεται μια μέρα που…