άνοιξη

Άνοιξη στην καρδιά μας

0 Shares
0
0
0

Η φύση γύρω μας στολίστηκε με πολύχρωμα χρώματα, γλυκούς ήχους και ευωδιαστά αρώματα. Τα δέντρα έγιναν καταπράσινα, τα λουλούδια άνθισαν, ο ήλιος λάμπει, η ημέρα διαρκεί περισσότερο, τα πουλιά πετάνε χαρούμενα και τιτιβίζουν, οι πεταλούδες εμφανίζονται παντού. Όλα δείχνουν ότι η πιο ευωδιαστή εποχή του χρόνου είναι ήδη εδώ! Η άνοιξη, η εποχή που έχει εμπνεύσει ζωγράφους, μουσικούς, συγγραφείς και ποιητές, σηματοδοτεί μια νέα αρχή, συμβολίζει τη ζωή και την ελπίδα.

Σήμερα είναι η εαρινή ισημερία και η επίσημη ημέρα έναρξης της άνοιξης. Την ημέρα αυτή, που είναι ίσα μοιρασμένη ανάμεσα στο σκοτάδι και στο φως, όλα βρίσκονται σε ισορροπία. Είναι η ευκαιρία μας λοιπόν να νιώσουμε ευγνωμοσύνη καιαγάπη,για να ανακτήσουμε την εσωτερική μας ισορροπία.

άνοιξη

Η αναγέννηση της φύσης μας υπενθυμίζει τη δική μας ανάγκη για προσωπική αναγέννηση. Τα συναισθήματα της χαράς, της δημιουργικότητας και τηςευεξίας, που βιώνουμε την άνοιξη, είναι σημαντικά για την ψυχολογία και την υγεία μας. Η άνοιξη είναι μια ελπιδοφόρα εποχή και η απαλή υπενθύμιση της φύσης για το πόσο όμορφη μπορεί να είναι η αλλαγή. Το κλίμα αισιοδοξίας που σκορπά η ανθισμένη φύση, περνά υποσυνείδητα στο μυαλό μας και ορίζει τη σκέψη μας. Κατά την Harriett Ann Jacobs ότανέρχεται η όμορφη άνοιξη και η φύση επαναλαμβάνει την ομορφιά της, η ανθρώπινη ψυχή είναι ικανή να αναβιώσει.

Η παλέτα της φύσης μας προσκαλεί να χρησιμοποιήσουμε τα χρώματά της για να ζωγραφίσουμε τα συναισθήματά μας, να αποτυπώσουμε τις ανάγκες μας, και να συνθέσουμε έτσι τον πίνακα της ζωής μας με το δικό μας προσωπικό τρόπο. Ας αφεθούμε στους ήχους, τις μυρωδιές και τα χρώματα που υπάρχουν στον εξωτερικό, φυσικό κόσμο. Και ίσως μπορέσουμε να ανακαλύψουμε το μέρος που αυτοί οι ήχοι, αυτές οι μυρωδιές και τα χρώματα, κρύβονται μέσα μας.

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
χιόνι

Η φύση ντύθηκε στα λευκά

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και η όμορφη φύση ντύνεται σιγά σιγά στα λευκά. Οι αφράτες νιφάδες πέφτουν…
λουλούδι

Άνθισε σαν λουλούδι…

Το λουλούδι είναι το πιο όμορφο και το πιο ευωδιαστό μέρος ενός φυτού. Συχνά εκφράζει συναισθήματα συμπόνιας, χαράς…