Άνοιξη στην καρδιά μας

0 Shares
0
0
0

Η φύση γύρω μας στολίστηκε με πολύχρωμα χρώματα, γλυκούς ήχους και ευωδιαστά αρώματα. Τα δέντρα έγιναν καταπράσινα, τα λουλούδια άνθισαν, ο ήλιος λάμπει, η μέρα διαρκεί περισσότερο, τα πουλάκια πετάνε χαρούμενα και τιτιβίζουν, οι πεταλούδες εμφανίζονται παντού. Όλα δείχνουν ότι η πιο ευωδιαστή εποχή του χρόνου είναι ήδη εδώ! Η άνοιξη, η εποχή που έχει εμπνεύσει ζωγράφους, μουσικούς, συγγραφείς και ποιητές, σηματοδοτεί μια νέα αρχή, συμβολίζει τη ζωή και την ελπίδα.

Σήμερα είναι η εαρινή ισημερία και η επίσημη ημέρα έναρξης της άνοιξης. Την ημέρα αυτή, που είναι ίσα μοιρασμένη ανάμεσα στο σκοτάδι και στο φως, όλα βρίσκονται σε ισορροπία. Είναι η ευκαιρία μας λοιπόν να νιώσουμε ευγνωμοσύνη καιαγάπηγια να ανακτήσουμε την εσωτερική μας ισορροπία.

Η αναγέννηση της φύσης μας υπενθυμίζει την δική μας ανάγκη για προσωπική αναγέννηση. Τα συναισθήματα της χαράς, της δημιουργικότητας και τηςευεξίας που βιώνουμε την άνοιξη είναι σημαντικά για την ψυχολογία και την υγεία μας. Η άνοιξη είναι μια ελπιδοφόρα εποχή καθώς και η απαλή υπενθύμιση της φύσης για το πόσο όμορφη μπορεί να είναι η αλλαγή. Το κλίμα αισιοδοξίας που σκορπά η ανθισμένη φύση, περνάει υποσυνείδητα στο μυαλό μας και ορίζει τη σκέψη μας. Κατά την Harriett Ann Jacobs: «Η όμορφη άνοιξη ήρθε. Και όταν η φύση επαναλαμβάνει την ομορφιά της, η ανθρώπινη ψυχή είναι επίσης ικανή να αναβιώσει.»

Η παλέτα της φύσης μας προσκαλεί να χρησιμοποιήσουμε τα χρώματά της για να ζωγραφίσουμε τα συναισθήματά μας, να αποτυπώσουμε τις ανάγκες μας, και να συνθέσουμε έτσι τον πίνακα της ζωής μας με τον δικό μας προσωπικό τρόπο. Ας αφεθούμε στους ήχους, τις μυρωδιές και τα χρώματα που υπάρχουν στον εξωτερικό, φυσικό κόσμο. Και ίσως μπορέσουμε να ανακαλύψουμε το μέρος που αυτοί οι ήχοι, αυτές οι μυρωδιές και τα χρώματα, κρύβονται μέσα μας.

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ