ξεκούραση

Το καλοκαίρι μας καλεί να το απολαύσουμε

0 Shares
0
0
0

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και πολλοί θα φλερτάρουν ήδη με την ιδέα των διακοπών. Διακοπές, μια λέξη που ηχεί τόσο γλυκά στα αυτιά μας και μας γεμίζει προσμονή. Η λέξη διακοπές ετυμολογικά προέρχεται από το ρήμα διακόπτω, παύω, σταματώ και συμβολίζει το διάλειμμα και την αποστασιοποίηση από τις μονότονες και πιεστικές συνθήκες της καθημερινότητας. Πρόκειται για μία ανάγκη του ανθρώπου να αφεθεί στην ανεμελιά που συμπορεύεται με τις διακοπές, τη χαλάρωση, την ανανέωση τη ξεκούραση σε σωματικό, πνευματικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Το μυαλό μας, όπως ακριβώς και το σώμα μας δεν μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις όταν είναι κουρασμένο. Οι διακοπές παρέχουν τη δυνατότητα στο μυαλό να αποφορτιστεί από τα πολλά προβλήματα, να αδειάσει και κατά συνέπεια να διατηρήσει μια πνευματική υγεία και ισορροπία. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν κάνουμε διακοπές αναδύονται συναισθήματα ηρεμίας τα οποία ανακουφίζουν το άγχος επιτρέποντας στο σώμα και το μυαλό να ξεκουραστούν με τρόπους που δεν θα μπορούσαν αν ήταν υπό πίεση. Επιστρέφοντας από τις διακοπές είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πιο παραγωγικοί, με καλύτερες προοπτικές για τη ζωή και περισσότερα κίνητρα για την επίτευξη στόχων.

ξεκούραση

Κάθε εποχή έχει κάτι διαφορετικό που την κάνει ξεχωριστή και διακοπές μπορούμε να επιλέξουμε να κάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Ωστόσο οι καλοκαιρινές διακοπές συνήθως είναι αυτές που επιλέγουν οι περισσότεροι.

Το καλοκαίρι φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή. Η γοητεία του καλοκαιριού βρίσκεται γύρω μας, η ζεστασιά και η φωτεινότητα του μας θυμίζουν πως είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε αναμνήσεις. Το κολύμπι, το ψάρεμα, το δείπνο με φίλους, ένα ταξίδι σε νέο προορισμό, η ξεκούραση στην παραλία συντροφιά με ένα καλό βιβλίο, το περπάτημα στην άμμο, η απόλαυση ενός παγωμένου τσαγιού, το πικνίκ ή η περιήγηση στο βουνό είναι όλα δραστηριότητες που μας γεμίζουν ευεξία.

Το καλοκαίρι για κάποιους εμπνέει ρομαντισμό με το ζεστό καιρό, τα ελαφριά ρούχα, τα δείπνα κάτω από τον έναστρο ουρανό και το θαλασσινό αεράκι να μας ψιθυρίζει γλυκά στα αυτιά και για άλλους εμπνέει περιπέτεια με την ηλιοφάνεια να αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας τους και να τους κάνει πιο χαρούμενους. Επωφεληθείτε από την θετική αύρα του καλοκαιριού και προσφέρετε στον εαυτό σας λίγες διακοπές, για να αλλάξετε παραστάσεις, να φορτίσετε τις μπαταρίες σας, να γεμίσετε το μυαλό σας με όμορφες εικόνες από τη φύση γύρω μας και την καρδιά σας με συναισθήματα. Γιατί το καλοκαίρι είναι η εποχή που στήνονται τα όνειρα!

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
χιόνι

Η φύση ντύθηκε στα λευκά

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και η όμορφη φύση ντύνεται σιγά σιγά στα λευκά. Οι αφράτες νιφάδες πέφτουν…
λουλούδι

Άνθισε σαν λουλούδι…

Το λουλούδι είναι το πιο όμορφο και το πιο ευωδιαστό μέρος ενός φυτού. Συχνά εκφράζει συναισθήματα συμπόνιας, χαράς…