αρχή

Σεπτέμβριος, ένας δεύτερος Ιανουάριος

0 Shares
0
0
0

Ο μήνας του χρόνου για να γίνει η πιο βαθιά αλλαγή, είναι συχνά ο Σεπτέμβριος. Εάν λοιπόν νιώθετε μια ανανεωμένη αίσθηση κινήτρου αυτή τη στιγμή, δεν είστε μόνοι. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο Σεπτέμβριος είναι ένας δεύτερος Ιανουάριος, όσον αφορά την εξεύρεση κινήτρων, την αναθεώρηση μιας στρατηγικής και τον καθορισμό νέων στόχων, κάτι που οι οικονομολόγοι έχουν ονομάσει «το φαινόμενο της νέας αρχής» (Fresh Start Effect). Μπορεί ο Ιανουάριος να είναι η αρχή ενός νέου ημερολογιακού έτους, ο Σεπτέμβριος όμως είναι η αρχή για νέα ξεκινήματα.

«Η αλλαγή αποτελεί τη μόνη σταθερά» Ηράκλειτος

Μια νέα αρχή μπορεί να σηματοδοτηθεί από μια περίσταση όπως τα γενέθλια ή ένα χρονικό ορόσημο όπως η πρώτη ημέρα του μήνα. Ωστόσο ο Σεπτέμβριος, ο μήνας που βάζει τέλος στην καλοκαιρινή ανάπαυλα, φαίνεται να ευνοεί, περισσότερο από κάθε άλλο μήνα, τη λήψη αποφάσεων, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Σχετικές μελέτες διαπιστώνουν ότι οι διαδικτυακές αναζητήσεις, σχετικά με την εξέλιξη της σταδιοδρομίας, αυξάνονται το φθινόπωρο και ειδικότερα τον Σεπτέμβριο, μαζί με αυτές για μια διατροφική αποτοξίνωση ή εγγραφή σε προγράμματα απώλειας βάρους.

Το φθινόπωρο μας υπενθυμίζει ότι το σώμα, το μυαλό και το περιβάλλον μας, ακριβώς όπως η φύση γύρω μας, συνεχώς αναπτύσσονται. Παράλληλα, τα φύλλα που πέφτουν, μας βάζουν στη διαδικασία να εστιάσουμε στην παροδικότητα της ζωής, τονίζοντας μας πόσο ζωτικής σημασίας είναι να αγκαλιάζουμε το παρόν. Καθώς μεγαλώνουμε συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να συμβαδίζουμε με τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας αλλά κυρίως μέσα μας. Αλλαγή σημαίνει πρωτίστως αναγνώριση των αναγκών μας.

αρχή

Αντί λοιπόν να βάζετε στόχους μόνο για το πού θέλετε να φτάσετε, σκεφτείτε λίγο το είδος του ατόμου που θέλετε να γίνετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προσδιορίσετε τις συνήθειες που χρειάζεται να αλλάξετε για να το πετύχετε. Η ζωή είναι μια σειρά από μικρές ενέργειες και καθημερινές συνήθειες. Υιοθετώντας ωφέλιμες συνήθειες, αρχίζουμε να κάνουμε μακροχρόνιες αλλαγές που θα μας χαρίσουν την ευκαιρία να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Μερικές φορές χρειάζεται να κάνετε πολλά βήματα πίσω για να δείτε τα πράγματα με μεγαλύτερη σαφήνεια. Το παν είναι να βρείτε τη δύναμη να αγκαλιάσετε τις αλλαγές της ζωής, να εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας, να μάθετε καθώς προχωράτε, ότι κάθε εμπειρία έχει αξία και να συνεχίσετε να κάνετε θετικά βήματα προς τα εμπρός. Είναι η αποδοχή όλων όσων είχατε κάποτε, όλων όσων έχετε αυτή τη στιγμή και των δυνατοτήτων που βρίσκονται μπροστά σας που θα σας βοηθήσει να νιώσετε ευγνωμοσύνη για τις εμπειρίες που σας έκαναν να γελάσετε, να κλάψετε, να μάθετε και να αναπτυχθείτε.

Γιατί λοιπόν να περιμένουμε τηνΠρωτοχρονιάγια να θέσουμε νέους στόχους και να μην το κάνουμε σήμερα κιόλας, αξιοποιώντας με αυτόν τον τρόπο στο έπακρο το υπόλοιπο της χρονιάς; Μια θετική στάση ζωής ευνοεί την εστίαση, την ενσυνειδητότητα και την ικανότητά μας να επικεντρωνόμαστε στην ουσία και να αμφισβητούμε τον εαυτό μας. Επομένως είναι πιο πιθανό να επιτύχουμε τους στόχους και τις αποφάσεις αυτής της εποχής του χρόνου. Ξεκινήστε αφιερώνοντας χρόνο γιααυτοστοχασμόκαι να θυμάστε πως η ζωή κινείται μόνο προς μια κατεύθυνση, προς τα εμπρός. Αυτή η πρόκληση είναι η ευκαιρία σας να αφήσετε το παλιό και να ανοίξετε δρόμο για το νέο.

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
χιόνι

Η φύση ντύθηκε στα λευκά

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και η όμορφη φύση ντύνεται σιγά σιγά στα λευκά. Οι αφράτες νιφάδες πέφτουν…
λουλούδι

Άνθισε σαν λουλούδι…

Το λουλούδι είναι το πιο όμορφο και το πιο ευωδιαστό μέρος ενός φυτού. Συχνά εκφράζει συναισθήματα συμπόνιας, χαράς…