Πάσχα

Πάσχα, μια γιορτή με πολλά μηνύματα

0 Shares
0
0
0

Το Πάσχα είναι μια γιορτή με πολλά μηνύματα και συμβολισμούς. Συμβολίζει το πέρασμα από το σκοτάδι στο φως, παροτρύνοντας τη μεταστροφή μας στην αγάπη, την αλληλεγγύη και τη συγχώρεση. Την Κυριακή του Πάσχα τελείται ο «Εσπερινός της Αγάπης», όπου το Ιερό Ευαγγέλιο διαβάζεται σε πολλές γλώσσες και διατρανώνεται παγκοσμίως η Αναστάσιμη ελπίδα. Ο Εσπερινός ονομάζεται και «Αγάπη», επειδή ο Χριστός σταυρώθηκε και αναστήθηκε για την αγάπη των ανθρώπων.

Η Ανάσταση και η άνοιξηείναι έννοιες ταυτόσημες και δεν είναι καθόλου τυχαίο που το Πάσχα γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πανσέληνο της εαρινής Ισημερίας. Η αναγέννηση της φύσηςτην άνοιξη συμβολίζει τη νέα αρχή. Όπως ο Χριστός Ανασταίνεται, όπως η φύση αναγεννάται έτσι κι εμείς αυτές τις ημέρες ας αφήσουμε τη θνητή μας οντότητα και να ασχοληθούμε με τον πνευματικό εαυτό μας, δίνοντας του την ευκαιρία να αναγεννηθεί.

Αυτό το ιδιαίτερο Πάσχα ας περάσουμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε με τα παιδιά μας. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε ώστε να τα βοηθήσουμε να κατανοήσουν το πνεύμα των ημερών, τροφοδοτώντας το κουτάκι των αναμνήσεων τους με τις οικογενειακές πασχαλινές παραδόσεις. Μπορούμε να φτιάξουμε μαζί λαμπάδες, να βάψουμε κόκκινα αβγά, να κάνουμε το σπίτι να μυρίσειΠάσχα ψήνοντας κουλουράκια, να παίξουμε το κυνήγι του κρυμμένου πασχαλινού αβγού, και να διακοσμήσουμε το σπίτι με όμορφα λουλούδια. Υπάρχουν τόσα πολλά λουλούδια την άνοιξη που παραδοσιακά συνδέονται με την περίοδο του Πάσχα όπως η πασχαλιά, η παπαρούνα και τα κρινάκια.

Πάσχα

Η Ανάσταση του Χριστού μας είναι μήνυμα ελπίδας και χαράς. Είναι η «Καλή Αγγελία», ο «Καλός Λόγος» όπως σοφά ο λαός μας συνηθίζει να λέει. Ας επιτρέψουμε στην Ανάσταση Του να επενεργήσει στη ψυχή μας σαν καθαρτήριο ώστε να υπάρξει χώρος να μπει η πίστη, η αγάπη, η ευγνωμοσύνη, η αισιοδοξία, η χαρά, η ενσυναίσθηση, η δημιουργία, η ομορφιά και ότι καλύτερο μπορεί να πλαισιώσει την ύπαρξη μας.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση. Το άγιο φως της Αναστάσεως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ