άντρας

Ο καλός άντρας είναι αξία ανεκτίμητη

0 Shares
0
0
0

Ένας άντρας αντιπροσωπεύει τόσα πολλά και κάθε μέρα πρέπει να δείχνουμε αγάπη και εκτίμηση στους ξεχωριστούς άντρες της ζωής μας. Σήμερα ωστόσο έχουμε ένα λόγο παραπάνω να το κάνουμε πράξη γιατί είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα.

Η 19η Νοεμβρίου επιλέχθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα, το 1999, από τον Dr Jerome Teelucksingh, Λέκτορα Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο των Δυτικών Ινδιών. Έκτοτε, κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, εοορτάζονται οι άντρες σε πάνω από 70 χώρες σε όλο τον πλανήτη. Η ημέρα είναι μια ευκαιρία να δοθεί έμφαση στα θετικά αντρικά πρότυπα και να τιμηθεί η συμβολή των αντρών στην κοινωνία ευρύτερα.

Η ημέρα αυτή συμπίπτει επίσης με το Movember, ένα κίνημα κατά των αντρικών ασθενειών, με σήμα το μουστάκι. Το Movember, συνδυασμός των λέξεων moustache (μουστάκι) και November (Νοέμβριος), ξεκίνησε το 2003 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, από τους Mo Bros”, με στόχο την ευαισθητοποίηση των αντρών σε σημαντικά θέματα που τους αφορούν.

άντρας

Συγκεκριμένα, το εν λόγω κίνημα εργάζεται συστηματικά για να υλοποιήσει το όραμά του, να έχει δηλαδή μια διαρκή επίδραση στον τρόπο που οι άντρες αντιμετωπίζουν την υγεία τους, υπενθυμίζοντας τους πόσο απαραίτητο είναι να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, να αγαπούν τον εαυτό τους και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για την υγεία τους κάθε χρόνο. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, το Movember, έχει παροτρύνει εκατομμύρια άντρες σε όλο τον κόσμο, να μεγαλώσουν τα μουστάκια τους για να μαζευτούν χρήματα για την ενημέρωση, την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη και της αντρικής κατάθλιψης.

Μη ξεχάσετε λοιπόν σήμερα να χαρίσετε μια μεγάλη αγκαλιάστους άντρες της ζωής σας και να τους ευχηθείτε. Να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να τους πείτε ή να τους δείξετε πόσο πολύτιμοι είναι για σας, πόσο πολύ εκτιμάτε όλα όσα προσπαθούν να προσφέρουν και πόσο σημαντικό είναι να προσέχουν την υγεία τους για να τους έχετε για πολλά χρόνια γερούς και δυνατούς πλάι σας.

Χρόνια πολλά σε όλους τους άντρες!

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ