εποχή

Οι 4 εποχές του ανθρώπινου κύκλου ζωής

0 Shares
0
0
0

Σε όλη την ιστορία, οι πολιτισμοί, η επιστήμη και η αστρολογία έχουν συνδέσει τις εποχές με τον ανθρώπινο κύκλο ζωής και με την επιρροή της φύσης στη ζωή μας. Όπως η φύση, έτσι και οι άνθρωποι, βιώνουμε διαφορετικές εποχές. Αυτό αντικατοπτρίζει την ανθρώπινη μετάβαση στις τέσσερις εποχές της ζωής, οι οποίες συνδέονται η καθεμία με συγκεκριμένες ψυχολογικές και φυσικές καταστάσεις της ύπαρξης μας. Οι μεταβάσεις στις ζωές των ανθρώπων είναι το ίδιο φυσιολογικές με τις μεταβάσεις των εποχών. Καθώς μεταβαίνουμε από τη μία εποχή στην άλλη οι συνθήκες της ζωής μας αλλάζουν. Καλό θα ήταν λοιπόν και οι ανάγκες μας να εξελίσσονται.

Όταν λέμε κάποιος είναι στην άνοιξη της ζωής του εννοούμε την παιδική, εφηβική και πρώιμη νεανική ηλικία που υπολογίζεται συνήθως να είναι μέχρι την ηλικία των 25 χρόνων. Αυτή είναι η εποχή της μάθησης, της ανάπτυξης και των ευκαιριών. Η εποχή που ο καθένας ανακαλύπτει ποιος είναι και τι θέλει από τη ζωή.

Το καλοκαίρι είναι η νεανική εποχή, από τα 25 έτη έως τη μέση ηλικία. Η εποχή της δημιουργίας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η στιγμή στη ζωή όπου γεμάτοι ενέργεια θέτετε στόχους και δουλεύετε για την επίτευξη τους. Ο σωστός προγραμματισμός της περιόδου του καλοκαιριού είναι η προετοιμασία για το μέλλον.

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της μέσης ηλικίας, στην οποία αναπτύσσεται μια μεγάλη αίσθηση της αυταγάπης. Είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκομίσετε τους καρπούς της σκληρής δουλειάς των προηγούμενων εποχών της ζωής σας. Το φθινόπωρο, θερίζεις ότι έσπειρες την άνοιξη και ότι φρόντισες το καλοκαίρι. Μερικά από αυτά τα πράγματα θα μπορούσαν να τελειώσουν με επιτυχία, ενώ μερικά άλλα μπορεί να ολοκληρωθούν με τρόπο που δεν ήταν αναμενόμενος. Το φθινόπωρο της ζωής σας, πρέπει να σκεφτείτε τα πράγματα που έχουν τελειώσει. Να χαίρεστε για όσα έχουν τελειώσει καλά και να μαθαίνετε από αυτά που δεν τελείωσαν τόσο καλά. Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας, αν κάτι έχει τελειώσει, μάθετε από αυτό και προχωρήστε. Θυμηθείτε επίσης, ότι σε μερικές περιπτώσεις, το φθινόπωρο είναι μια δεύτερη ευκαιρία, πριν φτάσετε στο χειμώνα, να πετύχετε τους στόχους που δεν πετύχατε το καλοκαίρι.

Ο χειμώνας είναι τα ώριμα χρόνια. Η εποχή της ανάπαυσης. Όχι μόνο ρεαλιστικά αλλά και συναισθηματικά. Είναι η εποχή που ζούμε με τις αναμνήσεις μας και λαχταρούμε το παρελθόν και τη νιότη μας. Αφήστε τον εαυτό σας να νιώσει ικανοποιημένος από τη ζωή και αναγνωρίστε τη σοφία που έχετε αποκτήσει. Ο χειμώνας συχνά γίνεται μια καλή αφορμή για σωστή εστίαση στο άμεσο μέλλον.

εποχή

Ανεξάρτητα σε ποια εποχή της ζωής σας βρίσκεστε, καλό είναι να πιστέψετε ότι δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς ή πολύ αργά για να πραγματοποιήσετε αυτά που θέλετε. Η ζωή όλων μας έχει φάσεις που μοιάζουν με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες τέσσερις εποχές της φύσης. Είτε μας αρέσει είτε όχι, θα βιώσουμε το χιονισμένο χειμώνα, την αναγεννησιακή άνοιξη, το θερμό καλοκαίρι και το μελαγχολικό φθινόπωρο. Η οποιαδήποτε αλλαγή έρχεται με τις εποχές της ζωής, μας ωθεί στην ατέρμονη αναζήτηση της εσωτερικής γαλήνης, στην επανατοποθέτηση προτεραιοτήτων και στην εξεύρεση νοήματος.

Υπάρχει ένας μικρόκοσμος μέσα μας. Όταν γνωρίζουμε ποιοι είμαστε πραγματικά, τα σύννεφα της άγνοιας και όλα τα αρνητικά συναισθήματα διαλύονται αμέσως. Απομένει μόνο η ζεστασιά της αγάπης, η λάμψη της εσωτερικής γαλήνης, ο ήλιος της συμπόνιας, το απαλό φεγγάρι της καλοσύνης.

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
χιόνι

Η φύση ντύθηκε στα λευκά

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και η όμορφη φύση ντύνεται σιγά σιγά στα λευκά. Οι αφράτες νιφάδες πέφτουν…
λουλούδι

Άνθισε σαν λουλούδι…

Το λουλούδι είναι το πιο όμορφο και το πιο ευωδιαστό μέρος ενός φυτού. Συχνά εκφράζει συναισθήματα συμπόνιας, χαράς…