γυναίκα

Γυναίκα, ανεξάντλητη πηγή ζωής

0 Shares
0
0
0

Η γυναίκα είναι η προσωποποίηση της αγάπης, της δημιουργικότητας, της δύναμης και της ομορφιάς. Κάθε μέρα είναι μια υπέροχη ημέρα για να γιορτάσετε τις εκπληκτικές γυναίκες στη ζωή σας, αλλά η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σας δίνει έναν επιπλέον λόγο να το πράξετε.

Η 8η Μαρτίου δεν επιλέχθηκε τυχαία ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία τιμάται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη και τα τριαντάφυλλα που είθισται να χαρίζονται στις γυναίκες αυτήν την ημέρα δεν εκφράζουν τα λεπτά σας αισθήματα προς αυτήν αλλά κρύβουν ένα βαθύτερο συμβολισμό. Υπήρξαν καιροί που οι γυναίκες αγωνίστηκαν για να διεκδικήσουν λίγα τριαντάφυλλα, λίγη αξιοπρέπεια και λίγο σεβασμό.

Η ιστορία της σημερινής ημέρας μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, στο μακρινό 1908 όπου μια τέτοια ημέρα 15,000 γυναίκες, εργάτριες ενός εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη συμμετείχαν σε μια μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας, με την οποία ζητούσαν λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερο μισθό, δικαίωμα ψήφου και να σταματήσουν να απασχολούνται παιδιά σαν εργάτες. Υιοθέτησαν το σύνθημα «ψωμί και τριαντάφυλλα», με το ψωμί να συμβολίζει την οικονομική ασφάλεια και τα τριαντάφυλλα μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

γυναίκα

Η ημέρα αυτή έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οφείλουμε, όλες μας και κάθε μια ξεχωριστά, μεγάλη ευγνωμοσύνη και σεβασμό σε όλες αυτές τις γυναίκες που άνοιξαν το δρόμο, για να μπορούμε να είμαστε εδώ σήμερα, να δουλεύουμε, να ψηφίζουμε και να έχουμε φωνή.

Η γυναικεία ύπαρξη αποτελεί από τη φύση της, την κινητήρια δύναμη της ζωής. Όλοι από μια γυναίκα γεννηθήκαμε. Οι γυναίκες του σήμερα συνεχίζουν να μεταμορφώνουν τον κόσμο σε ένα καλύτερο μέρος για τις επόμενες γενιές και αυτό που επιθυμούν είναι θεμελιώδη ίσα δικαιώματα.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!


0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
έρωτα

Έρως ανίκατε μάχαν …

Καμία ημέρα μέσα στο χρόνο δεν έχει αμφισβητηθεί τόσο πολύ όσο η 14η Φεβρουαρίου, η ημέρα της αγάπης,…