έρωτα

Έρως ανίκατε μάχαν …

0 Shares
0
0
0

Καμία ημέρα μέσα στο χρόνο δεν έχει αμφισβητηθεί τόσο πολύ όσο η 14η Φεβρουαρίου, η ημέρα της αγάπης, η γιορτή του έρωτα. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι η εν λόγω ημέρα υπάρχει αποκλειστικά για να ανθίζει ο καταναλωτισμός, άλλοι θεωρούν ότι δε θέλουν μια καθορισμένη ημέρα για να γιορτάσουν με το ταίρι τους και τέλος υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν ανούσιο να υπάρχει γιορτή για τον έρωτα και την αγάπη.

Εδώ υπάρχουν τόσες γιορτές αφιερωμένες στα πάντα κάθε μέρα, γιατί να μην αξίζει να υπάρχει μια ημέρα να εορτάζεται η αγάπη, στο όνομα της οποίας έχουν δοθεί τόσες μάχες; Η αγάπη και ο έρωτας είναι συναισθήματα που έχουν υμνηθεί από κάθε μορφή τέχνης, με κάθε πιθανό τρόπο. Έχουν γραφτεί λογοτεχνικά αριστουργήματα, όμορφα ποιήματα, έχουν δημιουργηθεί υπέροχοι πίνακες, έχουν σκηνοθετηθεί ρομαντικές ταινίες και έχουν μελοποιηθεί μερικά από τα πιο διαχρονικά τραγούδια όλων των εποχών.

Η ρουτίνα, όσο και αν δε θέλετε να το παραδεχτείτε, σας απομακρύνει και σας φθείρει. Πόσες φορές αλήθεια μέσα στην καθημερινότητα αφιερώνετε χρόνο να κάνετε κάτι ρομαντικό και να δείξετε την αγάπη και τον έρωτα σας προς το/τη σύντροφο σας; Τη φετινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όπου υπάρχει μια διάχυτη ερωτική ατμόσφαιρα γύρω σας, είναι μια πολύ καλή αφορμή να κάνετε αυτό το διαφορετικό που δεν κάνετε κάθε μέρα, ό,τι και αν είναι αυτό. Δε χρειάζονται μερικά τριαντάφυλλα ή λίγα σοκολατάκια μια φορά το χρόνο για να νιώσετε ότι σας αγαπούν. Είναι η πρόθεση που μετρά. Μπορείτε να δείξετε την αγάπη σας και να γιορτάσετε την ημέρα χωρίς έξοδα.

έρωτα

Φέτος, επιλέξτε να δείτε το βαθύτερο νόημα πίσω από μια ημέρα αφιερωμένη στον έρωτα και την αγάπη. Εκτιμήστε τα μικρά, απλά, καθημερινά και επιλέξτε να αγαπήσετε το/τη σύντροφο σας λίγο περισσότερο, ακολουθώντας την παρότρυνση του Robert Brault να απολαμβάνετε τα μικρά πράγματα, γιατί μια μέρα μπορεί να κοιτάξετε πίσω και να συνειδητοποιήσετε ότι ήταν τα μεγάλα πράγματα. Μαθαίνοντας πώς να εκτιμάτε τα μικρά πράγματα, θα είστε σε θέση να ενισχύσετε την παρουσία θετικών συναισθημάτων στη ζωή σας.

Κι αν φέτος σας βρίσκει μόνους ή μόνες αυτή η ημέρα να είστε θετικοί/ές γιατί ποτέ δε ξέρετε πότε ο έρωτας θα σας κτυπήσει την πόρτα. Αφιερώστε χρόνο σε σας και μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Ο Oscar Wilde έλεγε χαρακτηριστικά: «Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι η αρχή ενός ρομάντζου που διαρκεί μια ζωή».

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ