λουλούδι

Άνθισε σαν λουλούδι…

0 Shares
0
0
0

Το λουλούδι είναι το πιο όμορφο και το πιο ευωδιαστό μέρος ενός φυτού. Συχνά εκφράζει συναισθήματα συμπόνιας, χαράς ή ακόμα και ρομαντισμού και ως εκ τούτου, μερικά λουλούδια αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή δώρου προς τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αυτή η πρακτική μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, στη Βικτωριανή εποχή, όπου οι άνθρωποι συνήθιζαν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους με σύμβολα. Για αυτούς κάθε λουλούδι είχε το δικό του συμβολισμό ενώ παράλληλα το χρώμακαι ο αριθμός των λουλουδιών σε μια ανθοδέσμη, έκρυβε ένα διαφορετικό μήνυμα για τον παραλήπτη.

Τα αρώματα των ανθισμένων λουλουδιών που είναι διάχυτα στην ατμόσφαιρα προμηνύουν τον ερχομό του τελευταίου μήνα της άνοιξης, του Μάιου. Ο μήνας Μάιος σύμφωνα με την παράδοση πήρε το όνομά του από τη ρωμαϊκή θεότητα Maja (τροφός) και έχει ταυτιστεί με την ανθοφορία και την καρποφορία της φύσης. Πολλοί έχουν συνδυάσει τον ερχομό του Μαΐου με βόλτες στην εξοχή ή εκδηλώσεις ανθεστηρίων, ενώ από την αρχαιότητα οι άνθρωποι θέλοντας να μεταφέρουν στα σπίτια τους τη δροσιά της βλάστησης, έφτιαχναν μαγιάτικα στεφάνια.

λουλούδι

Ένα μπουκέτο με έντονα χρώματα και γλυκό, χαλαρωτικό άρωμα μπορεί να φωτίσει κάθε χώρο. Κατά τον Leo Buscaglia: «Ένα μοναδικό τριαντάφυλλο μπορεί να είναι ο κήπος μου… ένας μοναδικός φίλος, οκόσμος μου.» Αν τα χαρίσετε σε κάποιο σημαντικό άτομο της ζωής σας είναι σημάδι εκτίμησης, ενώ αν τα χαρίσετε στον εαυτό σας είναι μια υπέροχη ένδειξη αυτοφροντίδας.

Μια έρευνα της Δρ Jeannette Haviland-Jones, Καθηγήτριας ψυχολογίας και Διευθύντριας του Human Emotions Lab στο Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ, απέδειξε ότι τα λουλούδια, μπορούν να αλλάξουν τη χημεία του εγκεφάλου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, όταν κάποιος έχει μια θετική αντίδραση στα λουλούδια απελευθερώνονται στον εγκέφαλο του χημικές ουσίες, όπως η ωκυτοκίνη, η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, οι οποίες προάγουν την ευεξία, βοηθούν στην ανακούφιση του άγχους, αυξάνουν τις συναισθηματικές σχέσεις μεταξύ φίλων ή οικογένειας και προκαλούν αισθήματα χαράς και ευτυχίας.

λουλούδι

Τα λουλούδια κυκλοφορούν σε μια ποικιλία από όμορφα χρώματα και αρώματα. Παρόλο που μπορεί να διαφέρουν το ένα από το άλλο, όπως οι άνθρωποι, το καθένα μας γοητεύει με την διαφορετική ομορφιά του και έλκει τις αισθήσεις μας με το ξεχωριστό άρωμα του. Ωστόσο, αν στη ζωή σας αυτή την περίοδο δεν έχει έρθει η άνοιξη και σκεπάζει την καρδιά σας το χιόνιτου χειμώνα μην απογοητεύεστε, απλά μιμηθείτε το παράδειγμα του χειμωνανθού, που όταν ρωτήθηκε πώς άντεξε, κι΄ άνθισε μες το κρύο απάντησε: έχω χυμούς στις φλέβες μου, δεν καρτερώ απ΄ τα γύρω.

«Το λουλούδι είναι η ποίηση της αναπαραγωγής. Ένα παράδειγμα της αιώνιας σαγήνης της ζωής» Jean Giraudoux

Ακολουθήστε το φως, ανθίστε ανεξαρτήτως καταστάσεων, σαν τα λουλούδια εκείνα που ανθίζουν στις αντιξοότητες και είναι αδιαμφισβήτητα τα πιο σπάνια και τα πιο όμορφα απ΄ όλα. Επίσης, αντλήστε έμπνευση από τα λουλούδια να παίρνετε κάθε φορά όσο χρόνο χρειάζεστε για να ανθίσετε και να χαρίσετε στους γύρω σας το άρωμα της αγάπηςκαι της ενσυναίσθησης. Ταυτόχρονα, μη ξεχνάτε να φροντίζετε τους αγαπημένους ανθρώπους της ζωής σας, όπως φροντίζετε τα λουλούδια του κήπου σας, έχοντας στο μυαλό σας αυτό που πολύ σοφά είπε o Jackson Brown ότι: «Τα παιδιά, οι γάμοικαι τα λουλούδια αντανακλούν το είδος της φροντίδας που παίρνουν.»

0 Shares
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
χιόνι

Η φύση ντύθηκε στα λευκά

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και η όμορφη φύση ντύνεται σιγά σιγά στα λευκά. Οι αφράτες νιφάδες πέφτουν…